Китайският онлайн гигант в бързата мода Shein ще отвори първия

...
Китайският онлайн гигант в бързата мода Shein ще отвори първия
Коментари Харесай

Гигантът в бързата мода Shein отваря първия си физически магазин

Китайският онлайн колос в бързата мода Shein ще отвори първия си непрекъснат физически магазин в неделя в един от най-популярните региони на Токио, съобщи Блумбърг.

Двуетажният шоурум, украсен най-вече в сиви тонове, се намира на Cat Street - алея, която минава сред кварталите Хараджуку и Шибуя. Мястото е считано за леговище на културата и модата. Пространството от 200 квадратни метра разполага с три съблекални и фото кабина за купувачите, с цел да се снимат с тоалетите. От компанията споделят, че в магазина ще се оферират и чанти и козметика.

Откриването идва на фона на взрив на известността на така наречен pop-up, или краткотрайни, магазини. От Shein споделят, че пространството може да се употребява и за други събития.

Въпреки съществуването на физическо пространство за разглеждане на продуктите, клиентите на Shein ще би трябвало да вършат поръчките онлайн. Купувачите ще сканират QR кода на продукта, който ще ги насочи към уеб страницата или приложението на Shein, където могат да вършат покупки и да провеждат доставки.

Online fast-fashion behemoth Shein will open its first ever permanent physical store in one of Tokyo’s most-popular areas
— Bloomberg (@business)

Моделът „ online only “ (само по интернет) набра известност по време на пандемията, когато доставките до дома се трансфораха в главния метод за пазаруване на облекла и други артикули. Това оказа помощ на Shein да получи оценка от 100 милиарда $ в кръг от финансиране през април. Тази пазарна оценка е по-висока от оценките на H&M и Zara на Inditex.

Липсата на физическо наличие и бизнес модел за поръчване на доста дребни партиди артикули значи, че Shein не е изправена пред риска от ръководство на запасите и може да продава продуктите си на извънредно ниски цени. Китайският търговец на дребно нормално поръчва от 100 до 200 броя от избран модел, с цел да реши търсенето, като поръчва единствено по-големи количества от най-популярните си артикули.

Но вероятностите на Шейн наподобяват все по-колебливи. Нейната оценка е спаднала с към 30 милиарда $ до юли заради опасения, че бързият й раст на продажбите минава в застой. Компанията също по този начин е изправена пред възходящи рецензии по отношение на нейните екологични, обществени и управнически практики, в това число употреба на служащи и кражба на авторски права.

От Shein са декларирали пред съществуващите вложители, че се надяват да осъществят първично обществено предложение в Съединени американски щати след 2024 година, настояват осведомени източници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР