Китайският луноход Yutu 2 забеляза мистериозен обект на хоризонта, докато

...
Китайският луноход Yutu 2 забеляза мистериозен обект на хоризонта, докато
Коментари Харесай

Китайският роувър Yutu 2 забеляза „мистериозен обект“ с форма на куб от другата страна на Луната

Китайският луноход Yutu 2 видя тайнствен обект на хоризонта, до момента в който си проправя път през кратера „ Фон Карман “ от другата страна на Луната.

Yutu 2 видя обект с форма на куб на хоризонта на север, на към 260 фута (80 метра), през ноември по време на 36-ия лунен ден на задачата, съгласно дневника на Yutu 2, оповестен от Our Space, канал за научни проучвания на китайски език на Китайската национална галактическа администрация (CNSA).

Обектът беше наименуван „ мистериозна хижа “ (神秘小屋/shenmi xiaowu), само че това е по-скоро заместващо име, в сравнение с тъкмо изложение.

Учените от екипа са изразили мощен интерес към обекта и в този момент се чака Yutu 2 да прекара идващите 2-3 лунни дни (2-3 земни месеца), преминавайки през лунния реголит и заобикаляйки кратери, с цел да прегледа по-отблизо странния обект, тъй че могат да се чакат актуализации.

Едно евентуално пояснение за формата би било огромен камък, който е бил изкопан от удар.

Спускаемият уред Chang’e 4 и задвижвания от слънчева сила луноход Yutu 2, направиха първото кацане от другата страна на Луната на 3 януари 2019 година, а от този момент роувърът се движи през необятния 186 километра кратер Von Kármán.

Chang’e 4, както подсказва името му, е четвъртата лунна задача на Китай и втората доставила роувър на Луната. Мисиите Chang’e 1 и 2 бяха орбитални апарати, като Chang’e 3 кацна от близката страна на Луната с първия луноход Yutu.

Китай също започва тестовата задача Chang’e 5 T1 към Луната и задачата за връщане на проби от луната Chang’e 5.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР