Китайският град Шанхай обяви днес нови масови тествания за КОВИД-19

...
Китайският град Шанхай обяви днес нови масови тествания за КОВИД-19
Коментари Харесай

Шанхай обяви нови масови тествания за COVID-19

Китайският град Шанхай разгласи през днешния ден нови всеобщи тествания за КОВИД-19 на по-голямата част от 25-те си милиона поданици за интервал от три дни. Според управляващите това се постанова поради нуждата от следене на заразявания, свързани с караоке бар, съобщи Ройтерс.

Жителите на девет от 16-те региона на града да бъдат тествани два пъти от през днешния ден до четвъртък. Хората, живеещи в елементи от три други региона, също ще би трябвало да се тестват.

Тестването е належащо, тъй като голям брой заразявания, открити тази седмица, са свързани с караоке бар, посетен от поданици от няколко региона на Шанхай, съобщи градската администрация.

При тестването хората, живеещи в засегнатите региони, ще би трябвало да покажат тест, изработен през последните два дни, с цел да могат да излизат от домовете си.



Най-многолюдният град в Китай анулира траял два месеца локдаун, само че към момента постанова ограничавания върху придвижването, когато бъде открит случай на КОВИД-19 отвън поставените под карантина зони.

Властите изискват всички региони в Шанхай да провеждат всеобщо тестване на жителите всеки уикенд до края на юли. Хората също по този начин би трябвало да се тестват на всеки три дни, с цел да посещават публични места като търговски центрове или да употребяват публичен превоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР