Китайският гигант в електронната търговия Alibaba съобщи, че продажбите в

...
Китайският гигант в електронната търговия Alibaba съобщи, че продажбите в
Коментари Харесай

Електронен гигант: Alibaba продаде стоки за милиард долара само за две минути

Китайският колос в електронната търговия Alibaba заяви, че продажбите в Деня на необвързаните са минали общата стойност от предходната година по обяд в събота, достигайки рекордните 18 милиарда $, предава Reuters.

Денят на необвързаните, който преди време беше празник на самотните сърца в Китай, се трансформира в 24-часово всеобщо извършване на покупки, което надвишава продажбите по време на Черния петък и Кибер понеделника в Съединени американски щати, взети дружно. Той е и барометър за настройките на потребителите в Китай.
 Преглед на изображението в Twitter  Преглед на изображението в Twitter  Преглед на изображението в Twitter

След събитие със звездно наличие в Шанхай, сложило късно в петък началото на Деня на необвързаните, който се организира всяка година на 11 ноември, размерът на продадените артикули на платформите на Alibaba надмина един милиард $ за две минути и доближи 10 милиарда $ за малко повече от час. Търговията ще бъде прекъсната през днешния ден в среднощ.
Малко след обяд брутната стойност на продадените артикули надмина миналогодишния доларов размер от 17.7 милиарда $. Малко по-късно продажбите надминаха 120.7 милиарда юана, общия размер от 2016 година в локалната валута, чийто курс по отношение на $ се увеличи предходната година.

По време на събитието купувачи от всички краища на Китай търсят преференциални покупко-продажби и пълнят онлайн кошниците си, а снабдители от плът и кръв и роботи би трябвало да обработят предстоящите 1.5 милиарда пакета в идните шест дни.

„ Това е огромно събитие за Китай, за китайската стопанска система. В Деня на необвързаните извършването на покупки е спорт, то е развлечение “, сподели Джоузеф Цай, съосновател на Alibaba и вицепрезидент на компанията.

Той добави, че възходящите разполагаеми приходи на над 300-те милиона консуматори от междинната класа в Китай са подтикнали онлайн продажбите на компанията. „ Тази мощна група подтиква потреблението в Китай “, означи Цай.

Анализатори и вложители ще следят деликатно броя на продажбите, които предходната година набъбнаха с близо една трета в осмото издание на събитието, макар че то беше по-малко спрямо растежа от 60%, регистриран през 2015 година

По време на церемония събитието на Alibaba в петък съоснователят и президент на компанията Джак Ма посрещна звездни посетители, измежду които актрисата Никол Кидман, артистът Фарел Уилямс, китайски музиканти и кино звезди .

По-бавен напредък?


Вълнението от всеобщото извършване на покупки обаче крие провокациите, пред които са изправени китайските компании за електронна търговия като Alibaba и JD.com, които би трябвало да харчат повече, с цел да се конкурират за купувачи в разрастващата се стопанска система с по-бавен напредък.

„ Голяма част от растящите по-ниско плодове бяха обрани и има възходяща конкуренция за дял от разноските на потребителите “, споделя Матю Краб, шеф на отдел „ Проучвания “ за Азиатско-тихоокеанския район в компанията Mintel.

Той счита, че растежът на продажбите на Alibaba в Деня на необвързаните ще намалее с към 20%. Компаниите за електронна търговия са принудени да притеглят нови клиенти отвън интернет пространството и в чужбина, а цялостният пазар за онлайн продажби е покрай точката на насищането.

„ Те би трябвало да излязат от чисто онлайн средата и да се насочат към по-широк потребителски пазар “, счита Краб.

Alibaba заяви, че е трансформирала 100 000 физически магазина в Китай в „ смарт магазини “ за тазгодишното събитие. Стоките, които хората са разгледали в магазините, само че по-късно са купили и платили на платформите на Alibaba, ще оказват помощ за увеличение на общата брутна стойност на продажбите.

Бен Кавендър, представител на компанията China Market Research Group, основана в Шанхай, означи, че марките са по-внимателни със покупко-продажбите, които оферират тази година, с цел да „ не убият маржовете “ и постоянно желаят предварителни депозити.

В предходни години цените постоянно бяха намалявани на половина. „ Мисля, че цените наподобяват високи и съм изцяло объркана по отношение на разпоредбите “ за отстъпки, споделя 21-годишната студентка Гао Вантон в Пекин.

23-годишната гардеробиерка Фу Уенюе в Шанхай споделя, че е похарчила към 4000 юана (600 долара) за облекла, козметика и кухненски такъми при предварителните продажби – преводи преди Деня на необвързаните, който започва публично от среднощ. „ Вече купих някои неща, само че още не съм завършила с извършването на покупки “, споделя тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР