Китайският финансов център, град Шанхай, съобщи днес, че всички училища

...
Китайският финансов център, град Шанхай, съобщи днес, че всички училища
Коментари Харесай

Шанхай отваря отново всички училища

Китайският финансов център, град Шанхай, заяви през днешния ден, че всички учебни заведения ще бъдат още веднъж отворени на 1 септември след месеци на строги рестрикции поради КОВИД-19, съобщи Ройтерс.

Това се отнася за началните и междинните учебни заведения, гимназиите, детските градини и яслите. Градските управляващи ще изискват всички учители и възпитаници да си вършат проби всеки ден, преди да си тръгнат, гласи напътствие, оповестено от шанхайската комисия по образованието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Учителите и учениците ще би трябвало да преминат и 14-дневна стратегия на грижа за личното здраве преди отварянето на образователните заведения.

В средата на март Шанхай затвори всички учебни заведения, преди двумесечния локдаун в града за справяне с огнищата на коронавирус, избухнали през април и май.

На някои средношколци и гимназисти беше позволено да се върнат в образователните стаи през юни, само че останалите възпитаници продължиха да се образоват отдалечено до края на образователния период.

Шанхай, който е с най-голямо население в Китай, заяви през вчерашния ден за пет нови случаи на болест, предадена на локално ниво, всичките безсимптомни. В народен мащаб през вчерашния ден бяха регистрирани 2467 случаи.

Изискванията за ежеседмично тестване ще продължат до края на септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР