Китайските власти възнамеряват да подготвят ново поколение специалисти за разработване

...
Китайските власти възнамеряват да подготвят ново поколение специалисти за разработване
Коментари Харесай

Китай подбра най-талантливите ученици за разработване на смъртоносно роботизирано оръжие

Китайските управляващи имат намерение да приготвят ново потомство експерти за създаване на самостоятелно оръжие. От 5000 най-надарени възпитаници от горните класове, управляващите са подбрали 23 момчета и 4 девойки, които в продължение на четири години ще учат най-вече системи с изкуствен интелект.
Бъдещите студенти са на възраст до 18 години. Всеки един от тях ще има по два научни ръководителя: единият академик, а вторият – боен. Първият учебен срок ще бъде входящ, а по-късно студентите ще могат да избират специализация – машиностроене, електроника или създаване на самостоятелни оръжия. По време на образованието ще има постоянни на практика занятия във военните научни комплекси, където те ще могат да усъвършенстват добитите нови привички.

„Всички деца, взели присъединяване в този конкурс са доста умни, само че това е незадоволително. Имаме потребност от качества като изобретателно мислене, воля за победа, неотстъпчивост при стълкновение с трудностите“ – сподели професор от софтуерния институт на Пекин, взел участие в подбора. „Да имат пристрастеност към оръжията е наложително, само че би трябвало да бъдат и патриоти„.

На въпрос на публицисти, министерството на външните работи на КНР означи, че Китай „на първо място развива ИИ технологиите за мирни цели“ и по този метод обезпечава своето обществено и икономическо развиване. В същото време министерството съобщи, че прелестно осъзнава вероятните отрицателни резултати от потреблението на смъртоносно роботизирано самостоятелно оръжие, а Китай е подготвен да помогне на международната общественост в намирането на решение на този проблем.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР