Китайските власти одобриха началото на клинични тестове на ваксина с

...
Китайските власти одобриха началото на клинични тестове на ваксина с
Коментари Харесай

Революционно! В Китай започват тестове на ваксина с вдишване

Китайските управляващи утвърдиха началото на клинични проби на ваксина с поемане против COVID-19, създадена от китайската компания " КанСино Байолоджикс ", заяви Агенция Франс Прес.

Пет ваксини към този момент получиха позволение за стартиране на пазари или за незабавно приложение в Китай, само че нито една от тях не се вдишва.

Националната администрация за медицинските артикули даде предишния месец зелена светлина на друга ваксина, създадена от " КанСино ".

Ваксината с поемане е създадена взаимно с Института по биотехнологии в Пекин и е получила утвърждение за начало на клинични изпитвания в понеделник, показват от компанията в документи, импортирани в борсата на Хонконг.

Към 20 март в Китай са приложени 74,96 милиона дози ваксини против COVID-19, сочат данни на уеб страницата " Ауър уърлд ин дейта ".

Китай е на път да облекчи рестриктивните мерки за влизане на негова територия от избрани страни, в това число и от Съединени американски щати, при изискване, че идващите са ваксинирани с китайска ваксина.

Във вторник представител на китайското външно министерство сподели, че ведомството е в " тясна връзка " с няколко страни и " желае да подписа взаимноизгодни съглашения ", с цел да улесни трансграничните пътувания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР