Китайските фабрики отново набират нови поръчки и наемат работници, противопоставяйки

...
Китайските фабрики отново набират нови поръчки и наемат работници, противопоставяйки
Коментари Харесай

Китайските фабрики с алтернатива на икономическия спад

Китайските заводи още веднъж набират нови поръчки и наемат служащи, противопоставяйки се на неотдавнашното закъснение на втората по величина стопанска система в света, заяви CNN.

Огромната индустриална промишленост на страната ненадейно се възвърне през март, демонстрират данни на държавното управление. Официалният показател на мениджърите за покупки за месеца се е повишил до 50,5 по отношение на 49,2 през февруари. Показателят над 50 разкрива също по този начин и растеж по отношение на предходния месец.

Стоките, създадени в китайски заводи, се транспортират по целия свят и търсенето им постоянно се преглежда като барометър за здравето на международната стопанска система. Това е изводът от изследвания на индустриалната активност, извършени от медийната група Caixin и изследователската компания Markit.

Възстановяването на китайския индустриален бранш и оптимизмът във връзка с комерсиалните договаряния сред най-хубави стопански системи в света Съединени американски щати и Китай форсираха азиатските фондови пазари. Китайският показател Shanghai Composite (SHCOMP) набъбна с 2.6%, хонконгският Hang Seng (HSI) се увеличи с 1.7%, а японският Nikkei (N225) се усили с 1.4%, осведоми CNN.

Китайският напредък загуби инерция след напъните на държавното управление да овладее рисковото кредитиране, което лиши доста компании от средствата, които им бяха нужни за разширение. Втората по величина стопанска система в света също по този начин стартира да усеща последствията от комерсиалната война със Съединени американски щати, което докара до нови цени за китайски експорт от към 250 милиарда $.

През предишния месец китайското държавно управление предвижда стопански напредък от 6% до 6,5% през 2019 година Това е под миналогодишната стойност от 6,6%, което е най-бавния годишен растеж на Китай за три десетилетия.

Фабриките в Китай наемат повече служащи за пръв път от пет години. Според някои анализатори, последните стопански данни разкриват, че китайската стопанска система към този момент излиза от дъното, а растежът евентуално ще продължи да се ускорява през идващите месеци, когато се почувстват резултатите от ограниченията за стимулиране. Други обаче предизвестиха, че към момента е прекомерно рано да се каже дали икономическата картина на Китай се усъвършенства.

"Все още считаме, че растежът може още веднъж да отслабне в близко бъдеще ", съобщи Юлиан Еванс-Притчард, старши китайски икономист в изследователската компания Capital Economics, представен от CNN.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР