Китайски военни кораби се присъединиха към руските военноморски сили в

...
Китайски военни кораби се присъединиха към руските военноморски сили в
Коментари Харесай

САЩ изкъсо следят военни учения между Русия и Китай в Балтийско море

Китайски военни кораби се причислиха към съветските военноморски сили в Балтийско море преди провеждането на военни игри, които са следени " изкъсо " от западните сили, оповестява английското издание " Дейли телеграф ".

Ученията, които са знак както за възходящия обсег на китайските военни, по този начин и за по-близките стратегически връзки сред Москва и Пекин, дават началото на горещо лято на военни учения на Русия в Източна Европа, които провокираха паника във Вашингтон.

Най-модерните ракетни разрушители на Китай дойдоха в съветския анклав Калининград преди да стартират военноморските учения с съветска флотилия в понеделник, които ще продължат до 31 юли.



Най-модерният китайски ракетен унищожител, една от най-способните ракетни фрегати в арсенала на Военноморски сили на Китай и продоволствен транспортен съд взимат присъединяване в ученията.

" Изпращайки своите най-модерни ракетни разрушители, Китай показва своята откровеност към Русия и също по този начин изпраща мощен сигнал към други страни, които възнамеряват да ни предизвикат ", акцентира китайски военноморски специалист.

Докато Китай изпраща някои от най-модерните си военни плавателни съдове, руснаците хвърлят в ученията единствено два бойни кораба - нови корвети, които ще бъдат придружени от преносим влекач, военноморски вертолети Ка-27 и бомбардировачи Су-24 като въздушна поддръжка.

Ученията ще продължат в продължение на една седмица и ще включват учения за битка с подводници, авиация и кораби.

Наблюдатели също по този начин настояват, че ученията са ориентирани към НАТО и акцентират стремежите на Китай да бъде огромна морска мощ и съперник на американската военноморска мощност.

В изказване на командването на Съединени американски щати в Европа се акцентира: " Ние следим деликатно съветските учения с други участници като Китай. Въпреки че поддържаме техните права да упражняват в интернационалните обединявания, ние чакаме всички страни да се придържат към интернационалните правила и правила. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР