Китайски ветеран, който загубил и двата си крака заради болест,

...
Китайски ветеран, който загубил и двата си крака заради болест,
Коментари Харесай

Голям човек! 70-годишен ветеран без крака посадил 17 000 дървета

Китайски деец, който изгубил и двата си крайници поради болест, посадил над 17 000 дървета за 19 години в в миналото безплодна гора, пише  Daily Mail.

70-годишният Ма Сансяо основал избухлив лес от нулата, употребявайки лопата, мотика и своята желязна воля. Този човек с ампутирани крака почнал да сади дървета през 2000 година, с цел да си погаси задълженията, само че в този момент счита, че това е метод да разсъни обществото.

Той споделя: „ Въпреки че нямам два крайници и опциите ми са лимитирани, до момента в който съм жив, ще не преставам да сея дървета “.

Ма живее в село на име Маю. Когато бил на 20 години, той се включил към отряд в провинция Фуцзян, с цел да стане боен шпионин.

 китаец-сади-дървета

Три години по-късно потърпевш от зараза по време на задача и в почнал сепсис – евентуално рисково за живот положение. Заради заболяването си трябвало да се пенсионира през 1974 година. Първо работил като преподавател, след това като фермер. През 1984 година заболяването довела до инфектиране в десния крайник, поради което през 1985 трябвало да ампутират крайници му.

През идната година същото инфектиране се случило и в левия крайник. За да спасят крайници му, фамилията взело назаем над 200 000 юани (22 780 лири стерлинги), с цел да платят медицинските разходи. За страдание, лекарите не съумели да спасят левия му крайник и той също бил ампутиран през 2004.

 мъж-без-крака

От 2000 година Ма почнал да сади дървета, с цел да погаси големите заеми за лекуването си. Пенсионираният боец излиза в 5 сутринта до залез слънце, с цел да сади дървета в гората в западната част на совето село. Той си взима храна и прекарва целия ден в пустинята самичък.

Господин Ма се вози на тук-тук (рикша) от вкъщи си до гората. Веднага щом стигне сектора, върху който желае да посади дърветата, той смъква протезите си, поставя дебелите си ръкавици и пълзи с инструментите до крайната точка.

Саденето на дървета не е лесна задача за млад и физически здрав човек, какво остава пък за пенсионер-инвалид. Ма споделя, че е получил няколко съществени контузии след рухване в дълбоки процепи по време на своите разходки.

Ма споделя, че първоначално садил дървета, с цел да ги продава и да изхранва фамилията си. През 2008 година китайските медии разказали историята му и държавното управление му отпуснало финансова помощ. Но даже по-късно възрастният човек траял своята задача, тъй като „ решил да се отплати на обществото и да благодари на държавното управление за помощта “.

Той споделя, че се усеща предпазен, когато е измежду дърветата. „ За мен те не са дървета. Смятам ги за бойци, които предвождам. Те ме карат да се усещам доста удовлетворен и до момента в който съм жив, ще сея дървета за бъдещите генерации “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР