Китайски камери за наблюдение все още се използват в редица

...
Китайски камери за наблюдение все още се използват в редица
Коментари Харесай

Забранени китайски камери не са премахнати от военни бази в САЩ

Китайски камери за наблюдаване към момента се употребяват в редица американски военни бази. Това става няколко седмици, преди да влезе в действие федерална възбрана за сходно съоръжение, написа Financial Times.

Камери, създадени от Hikvision, от която китайското държавно управление държи 42%, не престават да действат в Peterson Air Force Base в Колорадо, само че от базата прецизират, че те " не са свързани със строго секретни области " и не са включени към интернет. Камери на Hikvision има и във военноморската изследователска база в Орландо, където са употребявани като част от обучителната система. Оттам още веднъж показват, че те не са свързани с интернет. Полицейските ръководства в Масачузец, Тенеси и Колорадо също разчитат на камери от Hikvision.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики. Кражба на данни и изключване на системи

Притесненията за сигурността на създадена в Китай технология набъбнаха през последната година на фона на утежняването на връзките сред Пекин и Вашингтон. През 2018 година беше прокаран законът за оторизиране на националната защита, който не разрешава на федералните организации да купуват камери и телекомуникационно съоръжение от компании като Hikvision от този август. Членове на американския Конгрес предизвестяват, че избрани създадени в Китай технологии могат да бъдат употребявани от Пекин за хакерски действия.

Според специалисти по киберсигурност обвързваните с интернет устройства, да вземем за пример камери, могат да съставляват опасност за мрежата, към която са включени, в случай че имат пропуски в сигурността. Те могат да бъдат употребявани като " задни малки врати " към мрежи с значима информация за кражба на данни или изключване на цели системи.

Преминаване към други възможности

От Hikvision декларират, че са разочаровани от законодателството, което е " бързо написано и без задоволително доказателства или следствие ". В годините преди възбраната няколко американски военни подразделения са купували камери от тази компания, само че в този момент отхвърлят да разясняват дали към момента ги употребяват. От 2015 година насам Агенцията по отбранителна логистика е похарчила 180 хиляди $ за камери от Hikvision за американските сили в Южна Корея и за военноморска база във Флорида.

Сега обаче се следи напън за прекосяване към различни системи. Частна компания по сигурността споделя пред Financial Times, че повече от 10 федерални организации са се обърнали към нея за съвет, половината от които са желали да сменят камерите си. Болници, общини и бизнеси като банки и инфраструктурни компании са потърсили сходна помощ, показват от компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР