Китайски изследователи успешно са създали прототип на ядрен двигател, предназначен

...
Китайски изследователи успешно са създали прототип на ядрен двигател, предназначен
Коментари Харесай

Китай е разработил прототип на ядрен двигател за полети до Марс. И вече го тества

Китайски откриватели сполучливо са основали първообраз на нуклеарен мотор, предопределен особено за задачи до Марс. Този забележителен скок напред в технологиите за галактическо задвижване акцентира възходящите упоритости на Китай в региона на галактическите проучвания. И го трансформира в сериозен противник на Starship на SpaceX.

Прототипът, който е разработван в продължение на няколко години, е планиран по този начин, че доста да понижи времето, належащо за полет до Марс. Според ръководителите на плана този мотор с нуклеарно задвижване ще разреши на хората да доближат Червената планета за доста по-кратко време от стандартните химически ракети. Последиците от този пробив са големи и откриват нова епоха в световната галактическа конкуренция.

Предимствата на галактическите пътешествия с потребление на нуклеарна сила

Космическите полети с нуклеарен мотор имат редица преимущества пред обичайните химически ракети. Включително по-дълго време на полет, нараснала успеваемост, по-кратко време на пътешестване. Както и усъвършенствано енергоснабдяване, опция за осъществяване на по-амбициозни задачи и дълготрайна икономическа успеваемост.

Увеличена дълготрайност на задачата

Ядрената сила обезпечава непрекъснат източник на сила, което е изключително потребно за проучването на дълбокия космос. В среди, където слънчевата светлина може да се окаже незадоволителна за системите, захранвани със слънчева сила, като да вземем за пример в дълбокия космос, нуклеарната сила обезпечава по-дълги задачи. Както и по-продължителна работа.

Повишена успеваемост

Ядрените мотори имат доста по-висока успеваемост от химическите. Тази успеваемост се показва в по-краткото време за полет. Както и опция за преместване на по-голям потребен товар със същото количество гориво. В резултат на това нуклеарните мотори са идеални за задачи оттатък земната орбита. Това ни разрешава да изследваме и опознаваме космоса.

Намалено време за пътешестване

По-голямата двигателна сила и успеваемост на галактическите кораби с нуклеарни мотори може дейно да понижи времето, належащо за пътешестване сред планетите. Това е извънредно значимо за пилотираните задачи до Марс и оттатък него, защото по-краткото време за пътешестване свежда до най-малко риска от излагане на галактическа радиация. И смекчава въздействието на микрогравитацията върху човешкия организъм.

Анализ на евентуалните бъдещи трендове

Успешното създаване на нуклеарен мотор за задачи до Марс бележи забележителен прогрес в технологиите за галактическо задвижване. Този пробив освен нарежда Китай като основен състезател в галактическата конкуренция, само че и отразява възходящия международен интерес и вложения в галактическите проучвания.

Авторите на плана обявиха, че техният нуклеарен реактор, който ще дава отговор за придвижването на галактическия транспортен съд в космоса, ще има мощ от 1,5 MW. Заслужава да се означи, че това е седем пъти по-голяма мощ от сходната конкурентна задвижваща система, която сега се създава от експерти от НАСА. Освен това, когато усъвършенстваната апаратура бъде изцяло разгърната в космоса, в това число всички системи за отклоняване на топлината, тя ще доближи височината на 20-етажна постройка. В същото време на Земята инженерите деликатно ще вметнат цялата апаратура в резервоар с тегло към осем тона. След това инсталацията ще бъде разгърната в космоса.

Китайските учени допускат, че галактически транспортен съд с новия нуклеарен мотор би могъл да направи странствуване до Марс и назад до Земята единствено за три месеца.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР