Китайската компания Sinochem Holdings Corp обмисля да продаде своя 37%

...
Китайската компания Sinochem Holdings Corp обмисля да продаде своя 37%
Коментари Харесай

Най-големият акционер в Pirelli ще продаде своя дял

Китайската компания Sinochem Holdings Corp обмисля да продаде своя 37% дял в италианския производител на гуми Pirelli & C. SpA, преразглеждайки световния си портфейл от активи. Това заяви осведомителна организация Блумбърг. Медията се базира на осведомени източници.

Петрохимическата компания със седалище в Пекин е в ранен стадий на обсъждане на продажбата на дял, настояват източниците. Потенциалните купувачи включват частни капиталови сдружения, които към този момент са изразили интерес към закупуването на каузи. Sinochem е най-големият акционер на Pirelli.

Китайските държавни компании, в това число Sinochem, получиха разпореждане от управляващите да преразгледат активите си и да продадат тези, които не са свързани с главната им активност.

Sinochem може да отсрочи решението за продажба на своя дял в Pirelli или да се съгласи да продаде част от него, настояват източниците.

Sinochem е основана посредством сливането на Sinochem Group и China National Chemical Corp. Според уеб страницата на компанията тя има бизнес, вариращ от агрохимикали и фуражи за животни до нефтохимикали и машини.

На собствен ред Pirelli създава гуми за премиум марки коли , в това число Ferrari NV, McLaren Automotive Ltd. и Bentley Motors Ltd. Вторият по величина акционер на Pirelli след Sinochem е Provera, който има дял от 14,1 %.

Pirelli би трябвало да показа финансовите си резултати за 2022 година на 22 февруари. Акциите на компанията се покачиха с 1,1% по време на търговията в Милано в сряда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР