Китайската компания Lenovo навлезе на пазара на умна домашна техника,

...
Китайската компания Lenovo навлезе на пазара на умна домашна техника,
Коментари Харесай

Lenovo стартира марката Lecoo, ще конкурира Xiaomi в умния дом



Китайската компания Lenovo навлезе на пазара на интелигентна домашна техника, стартирайки нова марка – Lecoo (да не се бърка с производителя на смарт телефони LeEco). Според наблюдаващи съществени нейни съперници ще бъдат марките SmartMi и Mija, които са благосъстоятелност на Xiaomi.

В момента портфолиото на новата марка е формирано от четири продукта. Първият е маршрутизаторът Lecoo Smart Router S1, осигуряващ достъп до интернет на две честоти със сумарна скорост до 1200 мегабита. Известно е, че разполага с 215 MB RAM и 32 GB вградена памет, както и USB 3.0 врата, към който могат да се свързват устройства за предпазване на данни, за достъп до тях по мрежата.

Прочетете още: MWC 2018: Motorola ще възражда сгъваемия телефон RAZR с нови технологии

Lecoo Baby Monitor A1 пък е видео бебефон, който може да се инсталира на стени и други повърхности. Устройството записва Full HD клипчета, които могат да бъдат качвани в облачни складове.

Компанията предлага и два размера камери за видеонаблюдение – Lecoo Smart Camera S1 и R1. Те могат да бъдат ръководени през мобилни устройства, включително посредством гласови команди. Клипчетата се съхраняват на MicroSD карти.

Засега продуктите с марката Lecoo ще се оферират единствено в Китай. В бъдеще обаче може да се появят и в други страни.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР