Китайската интернет-компания Alibaba ще пусне първия в страната вендинг-автомат за

...
Китайската интернет-компания Alibaba ще пусне първия в страната вендинг-автомат за
Коментари Харесай

Китайци ще продават коли от вендинг-автомат

Китайската интернет-компания Alibaba ще пусне първия в страната вендинг-автомат за продажба на колите. Идеята е на дъщерната компания – Tmall.com, която се занимава с продажба на разнообразни артикули в интернет. Услугата ще бъде налична единствено за клиенти с висок рейтинг - Sesame Credit. Това е специфична система на Alibaba, при която купувачите натрупат точки според от стоките, които взимат.
За да може да си купи автомобил, клиентът ще би трябвало да е натрупал най-малко 750 точки. Той ще избира машината от особено приложение на мобилния си телефон, като ще би трябвало да заплати предплатено 10% от цената. След това ще може да получи колата от специфичен гараж с големи размери. По-нататък купувачът ще заплаща ежемесечни вноски до цялостното погашение на автомобила.
Първият вендинг-апарат за продажба на леки коли към този момент паботи в Сингапур. Това е паркинг на 15 етажа, който събира към 60 машини. В него се продават единствено спортни, първокласни и типичен коли. Системата е по този начин проектирана, че определеното транспортно средство се смъква до първия етаж единствено за 2 минути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР