Китайската инициатива Един пояс. Един Път може да увеличи световната

...
Китайската инициатива Един пояс. Един Път може да увеличи световната
Коментари Харесай

Новият Път на коприната ще увеличи световната търговия с 12%

Китайската самодейност " Един пояс. Един Път " може да усили международната търговия с до 12 %, като понижи разноските за страните, свръзани от нея, считат икономистите в ING, представени от Bloomberg.

Инициативата ще има доста въздействие върху разноските за превоз и търговия, като и двете съставляват огромни фактори в общите разноски, споделя Йоана Конингс. " Търговията сред Азия и Европа, като изключим търговията вътре в Европейски Съюз, дава отговор за 28% от международната, по тази причина улеснението ѝ ще има забележителен капацитет ".

В своя разбор тя планува три вероятни сюжети, които зависят от броя на страните, наранени от самодейността, като приема 50% спад на разноските за търговия. При най-консервативния, в който се включват единствено страни от евразийския стопански кулоар - Китай, Казахстан, Русия, Беларус и Полша - проектът ще увеличи международната търговия с четири %.

В най-оптимистичния сюжет страни като Русия, Казахстан, Полша, Непал и Миянмар ще отчетат растеж на търговията с сред 35 и 45%, а Китай - с към 20%.

Изчисленията демонстрират, че разноските ще понижават в идващите пет до 10 години. " Ако спадът се забави доста, резултатите върху растежа на международната търговия ще е дребен ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР