Китайската икономика се подобрява и има потенциала да регистрира много

...
Китайската икономика се подобрява и има потенциала да регистрира много
Коментари Харесай

САЩ представляват най-големия риск пред икономическото възстановяване на Китай

Китайската стопанска система се усъвършенства и има капацитета да записва „ доста впечатляващ “ напредък. Съществува обаче един огромен риск пред бързото възобновяване - Съединени американски щати. Това съобщи пред Си Ен Би Си икономистът от Deutsche Bank Майкъл Спенсър.

Голяма част от международната стопанска система към момента e в развой на реактивиране на фона на разхлабването на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид.

Китай, откъдето потегли инфекцията, постоянно се дава за образец като една от дребното стопански системи, които може да отчетат напредък тази година. Китайската стопанска система ще наподобява „ доста впечатляващо “ с напредък от 5-6% през интервала април-юни, откакто през предходното тримесечие бе регистриран спад за първи път от 1992 година, съобщи Спенсър.

„ Вътрешното търсене в Китай се е възвръща добре “, добави той пред Си Ен Би Си.

По думите му има редица знаци, като да вземем за пример продажбите на коли и недвижими парцели, които се „ връщат към естественото “ в Китай. Износът на страната също е по-висок от предстоящото. Той обаче може да се утежни през идните месеци поради икономическата уязвимост при главните експортни дестинации на Китай.

Труден път пред американската стопанска система

Според Спенсър най-големият риск за китайската стопанска система, а и за международната, е Съединени американски щати. Той счита, че отварянето на стопанската система в Съединени американски щати е прибързано и че това може да докара до втора вълна от вируса и нов кръг от ограничаващи ограничения.

Според Стив Ханке, американската стопанска система може да се нуждае доста години, с цел да се възвърне от „ големите вреди “, нанесени от пандемията.

„ Възстановяването няма да се случи незабавно. Не считам, че ще достигнем равнищата на Брутният вътрешен продукт от преди рецесията до 2022 година, а може би и до по-късен стадий. Така че, ние сме изправени пред много сложен път “, разяснява Ханке.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР