Китайската China Construction Bank (CCB) разглежда възможности за навлизане на

...
Китайската China Construction Bank (CCB) разглежда възможности за навлизане на
Коментари Харесай

China Construction Bank разглежда възможността за навлизане на пазара в България

Китайската China Construction Bank (CCB) преглежда благоприятни условия за нахлуване на българския пазар. Това твърди ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

Финансовата институция е водеща на банковия пазар в интернационален проект, като тя е трета по мярка на управлявания капитал в света и пета по пазарна капитализация. Активите на банката приближават 3,4 трилиона $, а капитализацията ѝ е в размер на близо 208 милиарда $ към юли 2019 година.

Коментарът за желанията на банката идват след визитата на президента Румен Радев в Китай през миналата седмица.

" Представители на CCB преглеждат доста съществено тематиката за свое наличие в България. Заместник-председателят ѝ и много сериозен екип от представители от Люксембулг посетиха страната ни с тази цел ", разяснява Симеонов пред BloombergTV България.

" За огромно страдание държавните институции у нас не демонстрираха интерес, само че ние ще създадем нужното информацията, която събрахме, да доближи до тях ", споделя още той и добавя:

" При една последваща аудиенция да могат да бъдат контрактувани с по-големи детайлности и то с институциите, от които зависи реализирането на желанието ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР