Китайската автомобилна компания Guangzhou Automobile Group (GAC) обяви, че е

...
Китайската автомобилна компания Guangzhou Automobile Group (GAC) обяви, че е
Коментари Харесай

Първият в света автомобил, задвижван с амоняк

Китайската автомобилна компания Guangzhou Automobile Group (GAC) разгласи, че е създала първия в света авто мотор, който работи с амоняк. По този метод към електрическите и водородните коли се прибавя още едно екологично задвижване, написа Bloomberg.

Най-сериозният проблем по отношение на сходен вид мотори досега беше обвързван с това, че амонякът е сложен за бързо изгаряне .

Двигателят беше показан като част от годишната софтуерна галерия на компанията, която презентира и летяща кола, наречена Gove, наподобяваща огромен дрон. Автомобилът на бъдещето е задвижван от хибридна атомна платформа - различна горивна система, която се разпространява от японския сътрудник на GAC, Toyota Motor Corp.
 NIO нападна Volkswagen: Пуска електрически автомобил за под 30 000 евро по европейските пътища
NIO нападна Volkswagen: Пуска електрически автомобил за под 30 000 евро по европейските пътища

Китайските компании имат до 20% по-ниски разноски от съперниците си

Амонякът се преглежда като гориво, което не отделя въглерод , само че разработките в тази връзка се сблъскват с трудности заради риска от възпламеняване и високите равнища на излъчвания на азотен оксид, който се отделя при горене.

От GAC оповестиха, че са създали 2-литров мотор, който може да изгаря течен амоняк по-ефективно и по безвреден метод , постигайки 120 киловата мощ и 90% понижение на въглеродните излъчвания спрямо стандартните горива.

Подкрепената от страната GAC е един от водачите измежду обичайните китайски производители коли в прехода към зелена сила. Нейната марка за електрически автомобили Aion се подреди на трето място по продажби в Китай след BYD и Tesla.

Базираната в Гуанджоу компания влага в научноизследователска и развойна активност и инкубира технологията на еднорога Greater Bay за произвеждане на акумулатори.

Разработката на мотор с амоняк като различно задвижване може да откри приложение най-много при камионите и корабоплаването , защото тези промишлености се намират в по-добрa позиция от леките коли да се оправят с токсичните газове, отделяни при горенето на амоняка.
 Каква е цената на първия турски електрически автомобил на TOGG, който излиза на пазара
Каква е цената на първия турски електрически автомобил на TOGG, който излиза на пазара

До края на годината, компанията има намерение да продаде до 20 000 автомобила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР