Китайската асоциация за наука и технологии ще засили подкрепата си

...
Китайската асоциация за наука и технологии ще засили подкрепата си
Коментари Харесай

Китай увеличава подкрепата си за развитието на специалисти в областта на популяризиране на технологиите и иновациите

Китайската асоциация за просвета и технологии ще ускори поддръжката си за експерти в региона на популяризирането на науката, технологиите и нововъведенията, като предлага благоприятни условия за кариерно развиване в бранша.

Асоциацията стартира пилотно използване на оценка на професионални трофеи измежду служащите по разпространение на науката в някои институти в Пекин. „ Това ще способства за по-нататъшното подсилване на професионалния екип за развиване на науката в Китай “, обявиха от асоциацията.

„ Има незабавна потребност от професионален екип от гении, който има предпочитание да предизвиква популяризирането на науката, технологиите и нововъведенията и знае по какъв начин да направи това “, сподели Уан Тин, шеф на Китайски проучвателен институт за разпространение на науката. „ Прилагането на оценка на професионални трофеи е значимо средство за ориентиране на растежа на гениите в бранша и също по този начин ще ускори признанието и вниманието на хората към работата по разпространение на науката “, добави още Уан.

Според данни, оповестени от Министерството на науката и технологиите, през 2021 година е имало повече от 1,8 милиона души, работещи на цялостен или повърхностен работен ден за разпространение на науката в страната, което е нарастване от 0,8 % по отношение на 2020 г.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР