Китайската армия заяви, че е провела ударни учения в морето

...
Китайската армия заяви, че е провела ударни учения в морето
Коментари Харесай

Китай с ударни учения край Тайван

Китайската войска съобщи, че е провела " ударни учения " в морето и въздушното пространство към Тайван в неделя в отговор на, предусещащ забележителна военна помощ за самоуправляващия се остров - нещо несъмнено като провокация " провокация " от Пекин, предава Ройтерс.

Тайван съобщи, че ученията демонстрират, че Китай унищожава районния мир и се пробва да уплаши народа на Тайван.

Китай провежда след, а в събота Пекин осъди новия бюджет за отбирана на Съединени американски щати, който усилва военната помощ за Тайван.

В малко изказване командването на Източния спектакъл на Китайската народноосвободителна войска съобщи, че е направило " взаимни патрули за бойна подготвеност и взаимни учения за нанасяне на огневи удари " към Тайван, само че не посочи точното местонахождение.

" Това е съдбоносен отговор на актуалната ескалация на секрети съглашения и провокации от страна на Съединените щати и Тайван ", се прибавя в изказването, без да се дават детайлности.

Министерството на защитата на Тайван съобщи, че дейностите на Китай " още веднъж акцентират неговия нрав за разрешаване на разликите със мощ и заличаване на районния мир и непоклатимост ".

" Американско-тайванското съдействието способства за свободата, отвореността, мира и стабилността на индо-тихоокеанския район и Тайван ще продължи да укрепва своята войска в сходство с вражеската опасност и потребностите си от самозащита, " обявиха от министерството.

" Действията за " военно заплашване " на китайските комунисти явно целят да уплашат нашия народ и не благоприятстват интернационалния имидж (на Китай), " се прибавя в изказването.

Съединените щати са най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия за Тайван, макар неналичието на публични дипломатически връзки. Продажбите на оръжие от Съединени американски щати на Тайван са непрекъснат дразнител в връзките на Пекин с Вашингтон.

Армията на Тайван е по-малка от тази на големия комшия Китай. В частност нейните военновъздушни сили са подложени на напрежение от нуждата неведнъж да реагират на прелитания на китайски бойни самолети покрай острова.
 На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван
На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван

" Сън " цитира мнение на специалист

Китайските учения съответстваха с встъпването в служба на новоизбраните кметове на градове и ръководители на окръзи в Тайван след локалните избори на острова предишния месец, на които ръководещата Демократическа прогресивна партия претърпя загуба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР