Китайската армия скоро ще може да използва разузнавателен дрон, способен

...
Китайската армия скоро ще може да използва разузнавателен дрон, способен
Коментари Харесай

Китай разработва мощен дрон, развиващ скорост три пъти по-висока от тази на звука

Китайската войска скоро ще може да употребява разследващ дрон, кадърен да лети на огромна височина и разрастващ скорост най-малко три пъти по-висока от тази на звука.

Строго конфиденциален отчет на Националната организация за геопространствено разузнаване на Съединени американски щати, за който до в този момент не бе съобщавано, демонстрира, че Пекин реализира забележителен софтуерен прогрес, който би могъл да му помогне при осъществяването на офанзиви против американски бойни кораби към Тайван и военни бази в района, показва американския вестник " Вашингтон пост ". 

Американското издание твърди, че се е сдобило с информацията за китайските разследващи дронове WZ-8 от класифицираните файлове на Пентагона, оповестени в колективен чат в платформата " Дискорд ".

Разкритията за софтуерния прогрес на Пекин идват в миг, когато засилващата се военна експанзия към Тайван поражда и нови опасения за начало на китайска инвазия против самоуправляващия се остров с демократично ръководство, добавя Българска телеграфна агенция. 

Изтеклите документи включват и надълбоко притеснителен отчет от 28 февруари за китайската стратегия за хуперзвукови ракети, както и разкритието, че Пекин е направил сполучлив тестови опит с нова ракета, за която се счита, че е способна да избегне американските противовъздушни системи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР