Китайска фабрика за електроуреди предпочиташе да поема минимални поръчки, за

...
Китайска фабрика за електроуреди предпочиташе да поема минимални поръчки, за
Коментари Харесай

Отчаяни китайски износители се оплакват, че стоките им са „евтини като зеле“

Китайска фабрика за електроуреди предпочиташе да поема минимални поръчки, с цел да ръководи дейно производството. Времената в този момент са толкоз мрачни, че ще одобри всяка поръчка.

Маржът на облагата на Foshan Top Winning Import & Export е понижен до съвсем 0,5% от 2% преди към 3-4 години, съгласно Ву, съсобственик на основаната в Гуангдонг фабрика и един от многото експортьори, които изпитват паника за бизнес вероятностите по време на най-големия търговски панаир в Китай, който се организира в южния град Гуанджоу, съобщи Ройтерс ().

" Продаваме електроуреди на ниска цена като зеле ", оплака се Ву. И добави, че " в случай че това продължи още една-две години, ще би трябвало да смени кариерата ".

Мрачното въодушевление на Кантонския панаир, който се организира два пъти годишно, се повдигна едвам, едвам от данните, излезли във вторник, които демонстрират, че втората по величина стопанска система в света е нараснала с по-бързи от предстоящото 5,3% през първото тримесечие.

Рязкото стесняване на китайския експорт в доларово изражение през месец март, макар растежа на размерите, и продължаващият спад на индустриалните цени (от година и половина), притъпиха очакванията, че Китай е на път към резистентен напредък след пандемията.

" В първия ден на предходната година получих повече от дузина запитвания, само че през днешния ден получих единствено три визитни картички ", сподели Лоис Джан, управител продажби в Enping City Shuangyi Electronics Industrial, която създава високоговорители и микрофони.

Мениджър на производител на отоплителни уреди за намерено, основан в провинция Цзянсу, сподели, че няма доста очаквания за своите европейски и северноамерикански пазари, където са основани множеството му клиенти.

" Поръчките на един от нашите огромни клиенти тази година бяха с 25% по-ниски от предходната година, а други клиенти към момента не са решили дали желаят да продължат да поръчват ", сподели Фен, който изиска да се употребява единствено фамилното му име, с цел да може да приказва намерено за бизнес вероятностите.

Фен сподели още, че клиентите му изчерпват запасите си и се надява поръчките им да се усилят по-късно тази година.

Рискът от по-нататъшно комерсиално напрежение със Съединените щати и Европа също е основен проблем, отбелязва Ройтерс. Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши с 60% мита върху китайския импорт, в случай че победи настоящия президент Джо Байдън на идните избори.

" Независимо дали е Байдън или Тръмп, има същинско чувство за неустойчивост ", сподели Пан Фенг, управител продажби в компанията, производител на сушилни, Jiangmen Jinhuan Electrical.

Американски и европейски високопоставени чиновници обявиха, че стратегическият напън на Китай за подсилване и модернизиране на индустриалния си комплекс изостря индустриалния свръхкапацитет и смъква цените до равнища, с които другите стопански системи не могат да се конкурират.

Изявления в този смисъл направи финансовата министърка Джанет Йелън по време на неотдавнашната си аудиенция в Пекин.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също отбеляза свръхкапацитета на азиатския гигант и нелоялните му практики, свързани с конкуренцията.

Някои от високотехнологичните производители, изложители на Кантонския панаир въпреки всичко показаха оптимизъм.

Сияо Йанмей, общоприет управител на Guangdong Doni Intelligent Robot Engineering, дружество за самоходни машини, сподели, че бизнесът е натрупал 10-20% през първото тримесечие. Тя посочи, че държавната поддръжка за бранша на новаторското произвеждане е мощна, в това число с данъчни отстъпки и средства за рационализиране на оборудването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР