Китайка, която се възстанови от тежката пневмония, предизвикана от новия

...
Китайка, която се възстанови от тежката пневмония, предизвикана от новия
Коментари Харесай

От първо лице: Излекувана от коронавируса китайка разказа за заболяването

Китайка, която се възвърне от тежката пневмония, провокирана от новия ковид, описа за заболяването и прекарванията си пред Агенция „ Синхуа ”, съобщи БГНЕС.

" Фамилията ми е Цзян, на 44 години съм. Произхождам от окръг Ухан, Чунцин (Югозападен Китай) и работя в Ухан през последните няколко години. Днес ме изписаха от централната болница в Санся ”, стартира описа си тя.

„ На 15 януари се прибрах да ознаменувам китайската Нова година. Съпругът ми пристигна на жп гарата да ме посрещне и видя, че се усещам доста зле. Веднага ме закара в локалната болница. Няколкодневното лекуване не даде позитивен резултат. На 21 януари ме трансферираха в Централната болница в Санся, настаниха ме в изолационно поделение и ми сложиха диагноза пневмония, породена от нов вид ковид. Проведоха антивирусно и антиинфекциозно лекуване, лекарите даже използваха методите на обичайна китайска медицина. В последните дни всички признаци се трансформираха към по-добро. Лекарите споделиха, че могат да ме изпишат. За цялото лекуване болничното заведение не ми взе нито един юан ”, споделя още дамата.

„ Вярвам, че най-важното е да не се страхувате за себе си и да се предпазите оптимално добре. Много е значимо да носите маска и да миете ръцете си по-често. Ако температурата ви се увеличи, имате кашлица и други признаци, би трябвало неотложно да отидете в болничното заведение. Не е нужно да се притеснявате и страхувате, че ще сте в изолираност. Трябва да поддържате положително си въодушевление, да вършиме всичко, което ви споделят лекарите, да им се доверите и тогава несъмнено ще се оправите ", поучава тя.

Междувременно в Германия бе доказан пети случай на инфектиран с ковид.

Пациентът е работил в същата компания, както и останалите четирима души, които са се заразили от сътрудник, който неотдавна се е върнал от командировка в Китай. Това удостовери предаването на вируса от човек на човек в страната.

„ До сегашния миг никой различен чиновник, който работи във компанията, не е посочил позитивен тест за вируса ”, обявиха представители на баварските здравни служби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР