Китай заяви, че противоречията около Шуай Пън са злонамерено раздухани,

...
Китай заяви, че противоречията около Шуай Пън са злонамерено раздухани,
Коментари Харесай

Китайското правителство: Противоречията около Шуай Пън са злонамерено раздухани

Китай съобщи, че несъгласията към Шуай Пън са " злонамерено " раздухани, откакто китайската тенисистка разгласи, че е била полово унизена от един от най-властните локални политици.

Пън, шампионка на двойки от Уимбълдън и Ролан Гарос, не бе виждана в продължение на две седмици, откакто насочи обвиняванията в полово посягане против някогашния вицепремиер на страната. 35-годишната състезателка се появи още веднъж в общественото пространство за първи път през уикенда, когато бе видяна да посещава тенис шампионат в Пекин.

" Мисля, че някои хора би трябвало да спрат съзнателно и злонамерено да раздухват, още по-малко да политизират случая ", сподели представителят на министерството на външните работи Лидзиен Джао в отговор на въпрос дали казусът е повлиял на интернационалния имидж на Китай. Коментарът бе най-директният отговор от китайското държавно управление по повод случая с Пън. До вторник, Пекин на няколко пъти отхвърляше да дава отговор на въпроси за нейното местонахождение и здраве, наричайки ги " не дипломатически проблем ". Доказателства за нейните изказвания също бяха отстранени от високо цензурирания Интернет на Китай.

Пън се появи в 30-минутен видео диалог с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах в неделя. Но организации за отбрана на човешките права и спортни управляващи в чужбина не престават да показват опасенията си за здравето на Пън и това дали управляващите ще вземат ограничения след направените от нея изказвания. " Това видео не трансформира нашия апел за цялостно, заслужено и транспарантно следствие, без цензура, по обвиняването й в полово посягане, което е казусът дал израз на нашите в началото терзания ", споделиха от Женската тенис асоциация (WTA), представена от БГНЕС.
 Шуей Пън с обществена поява?
Шуей Пън с обществена поява?

Или най-малко по този начин твърди основният редактор на китайско държавно издание
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР