Китай зачита териториалната цялост и суверенитета на Украйна, но на

...
Китай зачита териториалната цялост и суверенитета на Украйна, но на
Коментари Харесай

Китай зачита целостта на Украйна, но разбира притесненията на Русия

Китай зачита териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, само че на терзанията на Русия от разширението на НАТО на изток би трябвало да бъде обърнато уместно внимание.Това е декларирал китайският външен министър в поредност от телефонни диалози с европейски дипломати.

Уан И е разговарял с висшия представител на Евросъюза Жозеп Борел, с английския външен министър Лиз Тръс и със консултант на френския президент.

Пред тях китайският посланик е показал, че Пекин не харесва сегашната обстановка в Украйна, само че в исторически проект постоянно се е противопоставял на наказания с решения на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
По-рано през днешния ден пресслужбата на Кремъл заяви за телефонен диалог на съветския президент Владимир Путин с китайския Си Цзинпин. Според известието двамата са удостоверили готовността си за " плътна съгласуваност и взаимна поддръжка в Организация на обединените нации " и са отбелязали " недопустимостта на потреблението на нелегитимни наказания за постигането на користни цели от обособени страни ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР