Китай забрани на авиокомпаниите в страната да използват самолети Боинг

...
Китай забрани на авиокомпаниите в страната да използват самолети Боинг
Коментари Харесай

Китай спря полетите с Боинг 737 МАКС

Китай забрани на самолетните компании в страната да употребяват самолети Боинг 737 МАКС. Решението е обосновано с злополуката на аероплан от същия модел на Етиописките авиолинии. В момента китайски компании имат към 60 сходни самолета. Същевременно продължава издирването на черните кутии на самолета, който се разруши в Етиопия.


Никой от 149-те пасажери и осемчленния екипаж не е оживял в самолетната злополука в Етиопия.

Хора от 35 националности са измежду жертвите. Сред тях са 7 британци, 7 французи, 8 италианци и 18 канадци. 32 кенийци, 9 етиопци, 8 жители на Съединени американски щати и 8 китайци също са починали.

Възможно е измежду жертвите да има и немски жители. На борда е имало минимум 12 чиновници на Организация на обединените нации. Днес знамената на здания на Организация на обединените нации и организации на организацията ще бъдат спуснати на половина в символ на печал.

Национален печал е разгласен и в Етиопия. В телевизионно послание министър-председателят Абий Ахмед изрече съболезнования на фамилиите на жертвите.

Абий Ахмед, министър-председател на Етиопия:

Правителството на Федерална демократична република Етиопия би желало да изрази своята горест за фамилиите, околните и приятелите на етиопските жители и другите пасажери от разнообразни националности, които изгубиха живота си, употребявайки нашия аероплан. По този мотив желая да ви осведомявам, че ще ви държим в течение при нови разкрития.

Все още не са известни аргументите за злополуката на самолета на Етиопските авиолинии. Машината катастрофира малко след политане, на към 50 км югоизточно от етиопската столица. Старшият водач изпратил сигнал за паника и получил позволение да се върне. След това интернационалното летище в Адис Абеба изгубило контакт с машината.

 Етиопия уважава през днешния ден с ден на печал жертвите на самолетната злополука Етиопия уважава през днешния ден с ден на печал жертвите на самолетната злополука
Днес в Етиопия е разгласен народен печал. Продължава издирването на черните кутии на самолета, който се разруши със 157 души на борда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР