Китай за първи път разкри, че мъж, екзекутиран за шпионаж

...
Китай за първи път разкри, че мъж, екзекутиран за шпионаж
Коментари Харесай

С 8 години закъснение Китай обясни екзекуция за шпионаж

Китай за първи път разкри, че мъж, екзекутиран за шпионаж през 2016 година, е продал секрети на Съединените щати , оповестява " Ройтерс ".

Във видео, оповестено през днешния ден като част от акция за разпространение на триумфа на Китай в битката с задграничния шпионаж , държавната телевизия CCTV удостовери, че Хуан Ю е бил екзекутиран през май 2016 година - месец след оповестяването на смъртната му присъда.

Тогава обаче Китай не посочи на коя страна хипотетично е помагал Хуан. Въпреки че в днешното видео страната още веднъж не се загатва категорично, бяха показани фрагменти на американско знаме и постройката на Капитолия на Съединени американски щати.

CCTV заяви, че мъжът от Съчуан е предал секрети, в това число детайлности за военните връзки на Китай, на непознато държавно управление. По-рано Пекин уточни, че той е получил 700 000 $ от своите задгранични сътрудници , преди да бъде задържан през 2011 година

Видеото беше част от акция в държавните медии на Китай за повишение на осведомеността за това, което Пекин смята за опасност от задгранични шпиони, както и за отбелязване на триумфите на Китай в контрашпионажа.
 Китай уголемява закона за държавните секрети
Китай уголемява закона за държавните секрети

Той към този момент ще обгръща и " работни секрети "

Координирана поредност от истории и видеоклипове беше пусната преди ден, отдаден на насърчаването на осведомеността за националната сигурност и бдителността на жителите, открит от президента Си Дзинпин преди девет години.

Министерството на държавната сигурност на Китай съобщи, че ще работи за " основаване на остри оръжия " според закона за битка с шпионажа.

Миналата година депутатите одобриха широкообхватна актуализация на, според която се не разрешава прехвърлянето на всякаква информация, за която се счита, че е обвързвана с националната сигурност - ход, който обезпокои някои задгранични компании и вложители.
 Китай желае да активизира цялата нация в контрашпионаж
Китай желае да активизира цялата нация в контрашпионаж

Трябва да се сътвори система, която прави " обикновено " присъединяване на масите в контрашпионажа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР