Китай взе решение да въведе визови ограничения за граждани на

...
Китай взе решение да въведе визови ограничения за граждани на
Коментари Харесай

Китай с визови ограничения за американци, свързани с Хонконг

Китай взе решение да вкара визови ограничавания за жители на Съединени американски щати, които се намесват в работата на Хонконг, съобщи представителят на външно министерство Чжао Лицзян.
Мярката е в отговор на въведените наскоро от страна на Вашингтон наказания против китайски чиновници поради „ нарушение автономията на Хонконг ”, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС.
На въпрос, по отношение на кого съответно ще бъдат ориентирани тези ограничавания, китайският посланик съобщи, че тези хора „ инстинктивно знаят ”.
Китай е решен да се опълчи на всевъзможни външни сили, които се намесват в делата на Хонконг, сподели представителят. „ Опитите на Съединени американски щати чрез по този начин наречените наказания да попречи на Китай да одобри закона за националната сигурност на Хонконг, са обречени на неуспех ”, безапелационен е Чжао Лицзян.
В края на май Народното събрание на Китай взе решение да бъде направен законопроект, обвързван със отбраната на националната сигурност на Хонконг. Очаква се, че действието на този акт ще помогне на управляващите в Пекин да предотвратят действия на радикални детайли и организирането на вълнения в самостоятелния регион.
В края на предходната седмица американският държавен секретар Майк Помпео разгласи, че Съединени американски щати вкарват визови наказания против някои представители на Китайската национална република поради дейностите им по отношение на Хонконг. По думите му, президентът Доналд Тръмп е заречен „ да накаже длъжностните лица в Комунистическата партия на Китай, виновни за ограничението на автономията на специфичния административен регион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР