Китай вероятно е достигнал ключовите си цели по намаляването на

...
Китай вероятно е достигнал ключовите си цели по намаляването на
Коментари Харесай

Китай може да изпълни предсрочно целите си за намаляване на въглеродните емисии

Китай евентуално е достигнал основните си цели по намаляването на въглеродните излъчвания, обрисувани в Парижкото съглашение за климата едно десетилетие предварително, сочи ново проучване на учени от Англия, заяви bulgarian.cri.cn.

Екип от климатолози от три английски университета са открили, че излъчванията на Китай са достигнали връхната си точка през 2013 г и са почнали да понижават в интервала 2014-2016 г, който те в действителност са изследвали.

Китай даде обещание да редуцира въглеродните излъчвания дружно с 50 други страни като част от съглашението за климата, което бе утвърдено от Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по климатичните промени през 2016 година

Новото проучване, оповестено в вестник „ Природа ", е разкрило, че китайските излъчвания от въглероден диоксид са достигнали 9.5 гигатона през 2013 г, само че са спаднали с 4.2% през идващите три години.

Според учените това се дължи на измененията в индустриалната конструкция и спада в потреблението на въглища като гориво.

Неотдавна Китай реши да ограничи използването на въглища до 4 милиарда тона годишно, което значи, че делът им от общия енергиен микс на страната е на път да се намали от 64% през 2015 на 58% до 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР