Китай вече е -големият пазар за внос в Обединеното кралство,

...
Китай вече е -големият пазар за внос в Обединеното кралство,
Коментари Харесай

Китай изпревари Германия като най-големият пазар за внос във Великобритания

Китай към този момент е -големият пазар за импорт в Обединеното кралство, измествайки от тази позиция дългогодишния водач Германия, откакто търговията със артикули и услуги сред Англия и Европейския съюз понижа поради Брекзит и пандемията от COVID-19, съобщи „ Евронюз “.

По данни на Британската статистическа работа ONS общата търговия на Обединеното кралство със страните от Европейски Съюз е намаляла с 23% от първото тримесечие на 2018 година до първите три месеца на 2021 година За същия интервал търговията на Англия със страните отвън Европейски Съюз се е свила единствено с 0,8%.

Германия, която от години е най-големият търговски сътрудник на Обединеното кралство, е отчела, че износът и за Острова е почнал да понижава през 2019 година на фона на несигурността към излизането на страната от Европейския съюз. Пандемията от COVID-19 и ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, които отслабиха доста стопанските системи по света, са ускорили тази наклонност.

Като цяло вносът от Германия в Обединеното кралство е намалял до 12,5 милиарда паунда, което е спад с 11,8% спрямо първите три месеца на 2018 година Същевременно с това вносът от Китай е достигнал стойност от 16,9 милиарда паунда през първото тримесечие на тази година, което е растеж от 66% в съпоставяне със същия интервал на 2018 година

От ONS означават, че въпреки вносът от Китай да нараства от години, темпото на напредък се е ускорило през втората половина на предходната година, евентуално поради „ релативно лимитираното влияние на пандемията COVID-19 върху китайския експорт “.

Китай се възвърне относително бързо от пандемията и бе единствената огромна стопанска система, която регистрира напредък на търговията през 2020 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР