Китай упрекна Япония, че поведението й е двулично заради твърденията

...
Китай упрекна Япония, че поведението й е двулично заради твърденията
Коментари Харесай

Китай определи действията на Япония като двулични заради твърдението, че Китай е опасност за сигурността

Китай укори Япония, че държанието й е двулично поради изказванията й, че Китай е опасност за районната сигурност , само че в това време желае по-стабилни двустранни връзки. Това написа People`s Daily - формалният вестник на Китайската комунистическа партия , съобщи " Ройтерс ".

В публикацията се твърди, че Япония предизвиква двустранните връзки, само че също по този начин се пробва да предизвика борба, като преувеличава Китай като опасност , а Япония е разказана като " характерен човек с две лица " без доверие ".

People`s Daily упреква Япония, че преувеличава опасността за сигурността като опрощение за личното си военно струпване. Също по този начин дефинира полемиката сред Съединени американски щати и Япония по отношение на Тайван като " груба интервенция във вътрешните работи на Китай ".
 Китай дефинира мненията на Съединени американски щати за Тайван и AUKUS като
Китай дефинира мненията на Съединени американски щати за Тайван и AUKUS като " рискови "

Пекин ще преглежда всякаква интервенция в тайванския въпрос, като интервенция във вътрешните работи на Китай

" Ако японската страна остане захласната от скрити претекстове и неправилни схващания за Китай и работи неразумно, китайската страна уверено ще предприеме нужните отговори ", написа вестника на партията.

Миналата седмица японският министър председател Фумио Кишида посети Вашингтон и в обръщението си към Конгреса съобщи, че " военните дейности на Китай съставляват невиждано и най-голямото стратегическо предизвикателство освен за мира и сигурността на Япония, само че и за мира и стабилността на интернационалната общественост като цяло ".

Япония разчита в огромна степен на Китай, където японски компании от години влагат в индустриални вериги за доставки и построяват връзки с локални сътрудници.

За да подсилят икономическите и комерсиалните аспекти на връзките си, японски бизнес водачи пътуваха до Китай през януари за първото си посещаване от 2019 година

Япония и Китай също се сдърпаха за, както и дейностите на Китай против т
 Кишида прикани Съединени американски щати да не не помнят ролята си в света
Кишида прикани Съединени американски щати да не не помнят ролята си в света

Той напомни настоящите провокации - Украйна, Китай, КНДР и Тайван, на които Вашингтон може да въздейства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР