Китай трябва да остане неутрална, ако Северна Корея предприеме първа

...
Китай трябва да остане неутрална, ако Северна Корея предприеме първа
Коментари Харесай

Китай да остане неутрална, ако КНДР атакува САЩ, призовава китайски ежедневник

Китай би трябвало да остане неутрална, в случай че Северна Корея предприеме първа офанзива против Съединени американски щати. Този апел е бил насочен към Пекин от държавен вестник в страната, заяви Ройтерс.

 Съединени американски щати се надява да реши рецесията в КНДР по изкусен път
Съединени американски щати се надява да реши рецесията в КНДР по изкусен път

Военните дейности ще са пагубни съгласно Джеймс Матис

Според китайския вестник страната е най-важният съдружник и търговски сътрудник на КНДР.

Припомняме, Пекин не един път изрази недоволството си от многократните нуклеарни и ракетни проби на Пхенян, както и от държанието на Южна Корея и Съединените щати, които започнаха военните тренировки в региона. Това водело до ескалация на напрежението.

 Тръмп благодари на Пекин и Москва за новите наказания против КНДР
Тръмп благодари на Пекин и Москва за новите наказания против КНДР

Президентът Доналд Тръмп поздравява Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Националистическият таблоид Global Times е показал още, че Китай би трябвало ясно да съобщи на интернационалния подиум, че в случай че КНДР предприеме офанзива против Съединени американски щати и от Пентагона отговорят, Китай ще остане неутрална по отношение на тази рецесия.

Вестникът прибавя, че в случай че Съединени американски щати и Южна Корея първи стартират удари против Пхенян и желаят да смъкват режима на Ким Чен-ун, променяйки политическото статукво на Корейския полуостров, то Китай би трябвало да им попречи.

 Южна Корея прикани Северна да спре всички дейности водещи до напрежение
Южна Корея прикани Северна да спре всички дейности водещи до напрежение

Правителството също ще търси всички вероятни способи за разрешаване на напрежението

Припомняме, през вчерашния ден Доналд Тръмп градира рецензията си към режима на Ким Чен-ум и съобщи, че Северна Корея би трябвало да е " доста, доста нервна ", в случай че даже мисли за офанзива против Съединените щати или техните съдружници.

" Ако Северна Корея прави нещо, даже да мисли за офанзива на някой, който обичаме или ние представляваме, или наши съдружници или нас, те би трябвало да бъдат доста, доста нервни. Нещата ще се случват с тях по този начин, както в никакъв случай не са считали за вероятни. " След като заплаши КНДР с " огън и гняв ", с тези думи Тръмп насочи следващата закана по отношение на Пхенян.

 Тръмп градира изказванията си към КНДР
Тръмп градира изказванията си към КНДР

Народът на нашата страна е в сигурност, нашите съдружници са в сигурност, твърди Тръмп

От държавната организация KCNA осведомиха обаче, че армията на Северна Корея ще извърши проектите си в средата на август да изстреля четири ракети със междинен обхват на деяние над Япония, с цел да дойде покрай Гуам, когато те ще бъдат подготвени за разпореждане на водача на Ким Ченг-ун. Плановете плануват ракетите да кацнат в морето на 30-40 км (18-25 мили) от Гуам.

Припомняме и че министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис съобщи, че Съединени американски щати към момента се надява рецесията в КНДР да бъде решена по изкусен път. Според Матис възможни военни дейности ще бъдат пагубни.

 Тръмп заплаши Пхенян с
Тръмп заплаши Пхенян с " огън и гняв "

КНДР да не отравя повече закани, отсече Тръмп
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР