Китай трябва да насърчава своите граждани да се присъединяват към

...
Китай трябва да насърчава своите граждани да се присъединяват към
Коментари Харесай

Китай иска да мобилизира цялата нация в контрашпионаж


Китай би трябвало да предизвиква своите жители да се причисляват към контрашпионска работа, в това число основаване на канали за лица, които да оповестяват за подозрителна активност, както и системи които хвалят и възнаграждават сходни цивилен инциативи, заяви министерството на държавната сигурност, представено от " Ройтерс ", във вторник.

Трябва да се сътвори система, която прави " обикновено " присъединяване на масите в контрашпионажа , написа Министерството на държавната сигурност, главната организация, която се занимава с външното разузнаване и битката с шпионажа, в първата си обява в акаунта си в WeChat, която излезе онлайн в понеделник.

Призивът за разпространение на антишпионската работа измежду масите следва разширението на, който влезе в действие през юли.

Законът, който не разрешава прехвърлянето на информация , обвързвана с националната сигурност и ползи, които не се прецизират, разтревожи Съединените щати, които обявиха, че задграничните компании в Китай могат да бъдат осъдени за постоянни бизнес действия.

Ревизираният закон разрешава на управляващите, провеждащи следствие против шпионаж, да получат достъп до данни, електронно съоръжение и информация за персонална благосъстоятелност.

Политическата сигурност е главният приоритет на националната сигурност, а " ядрото " на политическата сигурност е сигурността на китайската политическа система, написа министърът на държавната сигурност Чен Исин в публикация в китайско юридическо списание през юли.

" Най-фундаменталното е да се резервира водачеството и ръководещата позиция на Комунистическата партия на Китай и социалистическата система с китайски характерности ", сподели Чен.

През последните години Китай арестува и задържа десетки китайски и задгранични жители по съмнение в шпионаж, в това число началник на японския производител на медикаменти Astellas Pharma през март.

Австралийският публицист в даване на държавни секрети на друга страна, е арестуван от септември 2020 година

Декларацията на Китай, че е застрашен от шпиони, идва откакто западните народи, най-много Съединените щати, и хакерски атаки, обвиняване, което Пекин отхвърли.

Самите Съединени щати са " империята на хакерството ", сподели представител на китайското външно министерство.

За да се отбрани от шпионаж, Китай ще се нуждае от присъединяване на своя народ в построяването на отбранителна линия, написа министерството на държавната сигурност в своя обява в WeChat.
 Китай предизвести Съединени американски щати да спре военната помощ за Тайван
Китай предизвести Съединени американски щати да спре военната помощ за Тайван

Призовават Вашингтон да не продължава да върви по този " неправилен и рисков " път.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР