Китай стерилизира жени от малцинствата, които са затворени в т.нар.

...
Китай стерилизира жени от малцинствата, които са затворени в т.нар.
Коментари Харесай

Свидетелски показания - Китай стерилизира жени от уйгурското малцинство

Китай стерилизира дами от малцинствата, които са затворени в така наречен лагери за превъзпитание, написа австралийския уебсайт News, представен от БГНЕС.
Една жена, прекарала повече от година в подобен затвор споделя пред френската телевизия France 24, че постоянно им биели инжекции.
" Трябваше да подадем ръка през процеп във вратата на килията. Скоро осъзнахме, че след инжекциите месечният ни цикъл спря ", споделя 54-годишната Гулбахар.
Гулбахар и ще 50 дами били натъпкани в тясна килия " като части месо ", споделя някогашната затворничка.
Пред конгрес на Amnesty International друга затворничка, 30-годишната Меригул Турсун, също сподели, че е била стерилизирана, без да разбере. Китайците ѝ дали коктейл от разнообразни медикаменти, до момента в който била в " център за превъзпитание " през 2017 година. След като била освободена, тя избягала в Съединените щати. Лекарите там ѝ споделили, че е стерилизирана и не може да има деца.
И двете дами са мюсюлманки от уйгурското малцинство в Китай. Това е етническата група, която най-често попада под ударите на китайското " превъзпитание ".
Около 1 милион уйгури са държани в разнообразни затвори, лагери и центрове за задържане в Китай.
И по-рано дами от това малцинство са разказвали, че китайските управляващи ги принуждавали да вършат аборти, от време на време в напреднала бременност.
Китай споделя, че арестуваните в центровете " съставляват риск от предстоящ екстремизъм ", макар че не са им повдигнати обвинявания и не са наказани за закононарушение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР