Китай стартира програма за здравни сертификати за вътрешни пътници, съобщи

...
Китай стартира програма за здравни сертификати за вътрешни пътници, съобщи
Коментари Харесай

Китай стартира програма за здравни сертификати

Китай започва стратегия за здравни документи за вътрешни пасажери, заяви „ Гардъин ”.
Цифровият документ, който показваи резултатите от теста за ковид, е разполагаем за жители посредством стратегия в китайската платформа за обществени медии WeСhat, която започва в понеделник.
 Китай подарява ваксини на десетки страни Китай подарява ваксини на десетки страни
Властите в Китай доставят безплатно ваксини против ковид в 69 страни, а в други 43 ги продават, съобщи министърът на външните р...
Сертификатът се предлага, „ с цел да се насърчи възобновяване на международната стопанска система и да улесни трансграничните пътувания ", сподели представител на външно министерство.
Международният здравен документ обаче е наличен за потребление единствено за жители на Китай и към момента не е наложителен.
Сертификатът се предлага и на книжен притежател и се счита, че е първият прочут " вирусен паспорт ". Съединени американски щати и Англия са измежду страните, които обмислят използването на сходни документи. Европейският съюз работи и върху „ зелен паспорт ” за имунизация, който ще разреши на жителите да пътуват в границите на общността и отвън нея.
Китайската стратегия включва, който разрешава всяка страна да получи здравна информация за пасажерите, заяви организация Синхуа.
 Германия е изплашена от модерните оръжия на Русия и Китай Германия е изплашена от модерните оръжия на Русия и Китай
Германия предизвести за нова военна опасност от страна на Русия и Китай. Русия се стреми да " дестабилизира и отслаби НАТО ", а Китай &ndas...
" QR Health Codes " в границите на WeСhat и други приложения за китайски смарт телефон към този момент са нужни за приемане на достъп до вътрешния превоз и до доста публични места в Китай.
Приложенията наблюдават местоположението на потребителя и излъчва " зелен " код, т.е. сигнал за положително здравословно положение, в случай че потребителят не е бил в непосредствен контакт с доказан случай на ковид или не е пътувал до огнище на вируса.
Системата провокира опасения за неприкосновеността на персоналния живот и за разширение на държавния контрол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР