Китай следи внимателно развитието на войната в Украйна. Залозите далеч

...
Китай следи внимателно развитието на войната в Украйна. Залозите далеч
Коментари Харесай

Блинкен: Подкрепата на Китай за Русия противоречи на интересите на САЩ

Китай следи деликатно развиването на войната в Украйна. Залозите надалеч надвишават нейната територия. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен по време на тирада в подкомисия на Сената, предава Sky News.

 

Според Блинкен политическата и материална поддръжка на Китай за Русия опонира на ползите на Съединени американски щати. В същото време Вашингтон не вижда доказателства, че Пекин е доставял смъртоносни оръжия на Москва за войната против Украйна.

 

" Залозите в Украйна отиват надалеч оттатък Украйна... Мисля, че има надълбоко влияние, да вземем за пример в Азия “, означи Блинкен.

Китай, добави държавният секретар на Съединени американски щати, следи войната в Украйна и ще се поучи от това по какъв начин Западът се опълчва на съветските военни дейности.

 

Отбелязва се, че съветската инвазия е породила опасения, че Китай може да почувства смелостта да предприеме сходна стъпка против Тайван.

Ако на Русия бъде разрешено да нападна своите съседи безнаказано, това ще " отвори кутията на Пандора " и ще докара до " свят на спорове ", добави Блинкен.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР