Китай скоро може да се превърне в най-големия пазар за

...
Китай скоро може да се превърне в най-големия пазар за
Коментари Харесай

Китай може да стане и пазар №1 за кубински пури

Китай скоро може да се трансформира в най-големия пазар за кубински пури, планува Habanos S.A. - една от водещите компании в бранша, написа Reuters. Към момента Поднебесната империя е на трето място след Испания и Франция, само че през 2017 година доставките към нея са се повишили с 33 %.

Така Китай може да изпревари даже и Съединени американски щати, които сега са най-големият пазар, само че Куба не може да продава там поради ембраго, което е в действие от десетилетия.

" Без подозрение, има капацитет Китай да се трансформира в най-големият пазар в света ", споделя вицепрезидентът Хосе Мария Лопес. Компанията Habanos S.A., чиято благосъстоятелност е разграничена на половина сред Куба и английската Imperial Brands Plc.

Именно растежа на продажбите в Китай са повишили приходите на сдружението за 2017 година с 12% до рекордните 500 милиона $.

Лопес показва още, че растежа на продажбите на кубински пури е надминал растежа на пазара на първокласни артикули, който записва покачване от 5%, съгласно консултантската Bain & Co.

Пурите са измежду главните износи на кубинската стопанска система, която сега не изживява най-хубавите си години - поради намаляваща помощ от закъсалата Венецуела, липса на кеш и крах в реформирането ѝ към пазарните правила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР