Китай ще проучи използването на технология за 3D печат за

...
Китай ще проучи използването на технология за 3D печат за
Коментари Харесай

Китай ще тества 3D печат на сгради на Луната и робот, който прави тухли

Китай ще изследва потреблението на технология за 3D щемпел за създаване на здания на Луната. Това заяви China Daily в понеделник, до момента в който Пекин затвърждава проектите си за дълготрайно наличие на Луната.

В китайската лунна задача през 2020 година Chang`e 5, кръстена на митичната китайска богиня на луната, сонда без екипаж върна на Земята първите китайски проби от лунна почва. Китай, който направи първото си кацане на Луната през 2013 година, възнамерява да изпрати на Луната свои астронавти до 2030 година. Дотогава Китай ще започва задачите Chang`e 6, 7 и 8, като последната има за задача да търси запаси за многократна приложимост на естествения сателит на Земята за дълготрайно човешко обитаване, предава. 

Сондата Chang`e 8 ще организира проучвания на място на околната среда и минералния състав на Луната, а също по този начин ще дефинира дали технологии като 3D щемпел могат да бъдат внедрени на лунната повърхнина, споделя пред China Daily Ву Вейрен, академик от Китайската галактическа администрация.  " Ако желаеме да присъстваме на Луната в дълготраен проект, би трябвало да инсталираме станции, употребяващи лунни материали ", сподели Ву. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР