Китай ще продължи да развива националната програма за лунни изследвания,

...
Китай ще продължи да развива националната програма за лунни изследвания,
Коментари Харесай

Китай ще продължи да развива лунната си програма

Китай ще продължи да развива националната стратегия за лунни проучвания, заяви ТАСС, базирайки се на основния конструктор учен У Вейжън. Следващият стадий от нея е изстрелването на сондата " Чанъе-5 ", чиято съществена задача ще бъде да вземе 2 кг грунт от повърхността на Луната и да ги върне на Земята.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / China National Space Administration
" Разработване проекти за нови стратегии за проучване на Луната, в това число и задачи в полярните региони на спътника " - сподели У Вейжън. По негови думи китайски откриватели възнамеряват да построят научна станция в южната полярна област на Луната. Тази станция ще работи в автоматизиран режим, като хората ще я посещават за къси интервали.

Една от главните цели в китайската галактическа стратегия е да бъде проектирана и създадена тежкотоварна ракета-носител, която да може да бъде употребена за пилотирани галактически полети, в това число до Марс и Луната.

" Да се изследва незнайното, е в човешката природа. Луната за нас е мистериозен свят, виновни сме за неговото проучване и схващане " - означи У Вейжън.

Китайският галактическият уред " Чанъе-4 " кацна на 3 януари на противоположната страна на Луната и след няколко часа изпрати първите фотоси. Основната задача на задачата, състояща се от спускаем модул и роувър, е да изследва минералния състав и конструкция на лунната повърхнина, както и да направи нискочестотни радиоастрономически наблюдения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР