Китай ще оказва непоколебима подкрепа за частната икономика и ще

...
Китай ще оказва непоколебима подкрепа за частната икономика и ще
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай ще запази ролята на пазарната икономика и ще подкрепя частната

Китай ще оказва " непоколебима поддръжка " за частната стопанска система и ще остави пазарът " да играе решаваща роля в разпределението на ресурсите ", като задачата за реализира на първокачествен стопански напредък ще бъде основен за " построяването на актуалната социалистическа мощност ", сподели в речта си през днешния ден при откриването на конгреса на Китайската комунистическа партия /ККП/  69-годишният й водач Си Дзинпин. Това съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Китай е постигнал цялостен надзор върху провинцията си Хонконг, която е минала от безпорядък към ръководство, шзтэкна още Си.

Освен това Китай е повел огромна битка против сепаратизма на Тайван и е " решен и кадърен да  опази своя държавен суверенитет и териториална целокупност и да се опълчи на независимостта на Тайван ", сподели той и думите му бяха посрещнати с бурни ръкопляскания от делегатите. По думите му партията, която в този момент има към 96 милиона членове, е спечелила " най-голямата в човешката история битка с бедността ". Китай ще трансформира в собствен приоритет опазването на околната среда и насърчаването на зелените способи на живот, добави още Си. Той посочи, че опазването на природата е част от построяването на съвременна социалистическа страна.

През последните 10 години Китай отбелязва прогрес в решаването на проблемите, свързани с околната среда, сподели китайският водач и даде обещание " на процедура да отстрани " замърсяването на въздуха и водата, и да овладее замърсяването на почвите.

" Защитата на околната среда претърпя исторически, трансформационни и всеобхватно промени - небесата над родината ни са по-сини, планините са по-зелени, а водата е по-чист ", акцентира Си през 2300-те делегати на конгреса.

Китайският президент разясни, че Китай ще върви поетапно към въглеродната индиферентност, като се преценява с енергийните си запаси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР