Китай ще наказва интернет-потребителите, които са харесали публикации относно бунтовете

...
Китай ще наказва интернет-потребителите, които са харесали публикации относно бунтовете
Коментари Харесай

Китай ще наказва хората, харесали публикации за протести

Китай ще санкционира интернет-потребителите, които са харесали изявления по отношение на протестите и митингите против локална политика на „ нулев коронавирус “. Феновете, харесали такива постове, ще бъдат подсъдни за насърчаването на „ зловредно “ наличие, предаде technews.bg.

Едновременно с напъните си да смаже митингите Китай активизира регулаторите да цензурират наличието в обществените мрежи като в никакъв случай до момента. Новите правила ще влязат в действие на 15 декември. Те са дело на Китайската администрацията по киберпространството (KAK), настояща под опеката на Централна комисия по работите в киберпространството, управлявана от водача Си Дзинпин.

Новите правила привлякоха внимание в обществените медии през последните дни и ще влязат в действие единствено седмици откакто невиждана вълна от публичен яд стартира да обгръща страната. От Пекин до Шанхай хиляди стачкуващи излязоха на открито из градовете,

настоявайки за завършек на драконовските ковид-ограничения в страната и призовавайки за политически свободи.

Интернет потребителите вършат екранни фотоси на наличие, обвързвано с митингите, с цел да ги запазят. Хората употребяват кодирани препратки в известията си, с цел да избегнат цензурата, до момента в който управляващите се пробват да прочистят интернет-пространството от всеобщото противоречие.

Новият правилник е обновена версия на съществуващия, който влезе в действие през 2017 година За първи път той гласи, че „ харесванията “ на обществени изявления би трябвало да бъдат контролирани, наред с другите типове мнения.

Публичните профили също би трябвало интензивно да ревизират всеки коментар под своите изявления.

„ Харесването на нещо, което е нелегално, демонстрира, че има социална поддръжка за повдигнатия проблем. Твърде доста лайкове „ могат да провокират пожар в прерията “, споделя пред CNN Дейвид Цвайг, почетен професор в Хонконгския университет за просвета и технологии, базирайки се на китайски израз за това по какъв начин една искра може да провокира пожар. „ Заплахите за [Китайската комунистическа партия] идват от способността за връзка сред градовете. Властите би трябвало да са били в действителност изплашени, когато толкоз доста хора в толкоз доста градове излязоха едновременно “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР