Китай ще гарантира сигурността и стабилността на границата си с

...
Китай ще гарантира сигурността и стабилността на границата си с
Коментари Харесай

Китай се заема да гарантира сигурността и стабилността на границата с Мианмар

Китай ще подсигурява сигурността и стабилността на границата си с Мианмар. Това разгласи китайското външно министерство през днешния ден , като в същото време прикани всички страни в спора в Мианмар неотложно да спрат сраженията, оповестява " Ройтерс ".

Президентът на Мианмар съобщи през вчерашния ден, че заради неефективното справяне с насилието в граничните ѝ райони с Китай.

Хунтата, която ръководи Мианмар е изправена пред най-голямото предизвикателство, откогато. Увеличава се броят на офанзивите от страна на бунтовници от етнически малцинства, както и от такива с продемократични подбуди, против военни бази на север, североизток, северозапад и югоизток.
 Китай приканва Мианмар да поддържа стабилността по общата им граница
Китай приканва Мианмар да поддържа стабилността по общата им граница

Китайски жител е бил погубен и няколко други са били ранени в събота, откакто снаряд от Мианмар е блъснал китайската страна на границата

Китай неведнъж е призовавал за преустановяване на сраженията, както и за съдействие от страната за поддържане на стабилността на общата им граница и за попречване на нови жертви.

До момента има няколко известия за убити китайски жители при конфликти. Китай изпрати препоръки на жителите в Мианмар да заобикалят региони, където доминира насилието.

" Китай е мощно угрижен за спора в Северен Мианмар и настоятелно приканва всички заинтригувани страни в Мианмар неотложно да прекратят огъня и да спрат борбите, да извърнат практическо внимание на опасенията за сигурността на Китай и да работят с Китай за поддържане на сигурността на плановете за съдействие сред Китай и Мианмар, както и на бизнес личния състав ", сподели представителят на външното министерство Ван Уенбин на постоянен брифинг за пресата.
 На срещата на върха на АСЕАН Индонезия предизвестява за Мианмар и Китай
На срещата на върха на АСЕАН Индонезия предизвестява за Мианмар и Китай

Индонезийският президент Джоко Видодо, прикани групата да създаде " дълготрайна тактическа тактика

Миналата седмица асистент китайският външен министър Нонг Ронг посети Мианмар и прикани страната да предприеме ефикасни ограничения за подсилване на сигурността на китайските институции и личния състав там.

Китай внася гориво посредством водопровод от Мианмар. Нонг посети газопровода Мианмар-Китай, който е част от инфраструктурата и енергийната мрежа на Китай " Един пояс, веднъж ", свързващ остров Рамри ​​на западния бряг на Мианмар с китайския граничен град Руили в югозападната провинция Юнан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР