Китай се опитва да сведе до минимум възможността за ново

...
Китай се опитва да сведе до минимум възможността за ново
Коментари Харесай

Китай призова гражданите си да намалят пътуванията за празниците

Китай се пробва да сведе до най-малко опцията за ново огромно огнище на COVID-19 с туристическия взрив по време на лунната нова година този месец, след края на множеството ограничения за ограничение на пандемията.

Министерството на превоза пресметна, че по време на по този начин наречения Пролетен фестивал ще се осъществят над 2 милиарда пътувания, което е съвсем два пъти повече от предходната година и 70% от размера през 2019 година преди началото на пандемията. 40-дневната пътническа тресчица ще стартира на 7 януари и ще завърши на 15 февруари.

Заместник-министър Сю Ченгуан прикани хората да понижат пътуванията и събиранията, изключително в случай че в тях вземат участие възрастни хора, бременни дами, дребни деца и хора с съществени болести.
През последните три години на пандемията се натрупаха потребности от пътувания, които ще станата едновременно. Като да вземем за пример завръщане вкъщи за Китайската нова година, посещаване на родственици и другари, разглеждане на забележителности, пътуванията по време на Пролетния фестивал. Насърчаваме хората да се опитат да понижат пътуванията, доколкото е допустимо, с цел да избегнат инфекциозния риск по време на пътуването.
Сю Ченгуан, заместник-министър на превоза

В апела не се насочва искане към жителите да си останат напълно у дома, както държавното управление правеше от началото на пандемията, макар че някои локални управляващи приканиха служащите мигранти да не се връщат вкъщи.

Китай ненадейно приключи строгия режим на блокиране, карантина и всеобщи проби през декември на фона на възходящите опасения за икономическото влияние и редките публични митинги в страната, която не позволява намерено политическо противоречие.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР