Китай се изявява като ключово звено, което подпомага успешния ход

...
Китай се изявява като ключово звено, което подпомага успешния ход
Коментари Харесай

Китайското външно: Играем ключова роля в развитието на диалога между САЩ и Пхенян

Китай се изявява като основно звено, което подкрепя сполучливия ход на разговора за сдобряване сред Северна Корея и Съединени американски щати и интензивно спомага за денуклеаризация на Корейския полуостров. Това съобщи през днешния ден представителят на китайското външно министерство Лу Кан, съобщи ТАСС.

Китай и КНДР са прилежащи страни, които поддържат другарски междудържавни и междупартийни връзки. Създаването на контакти на най-високо ниво също е измежду положителните ни обичаи, означи той на постоянния си брифинг, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Дали тази аудиенция (на севернокорейския водач Ким Чен Ун в Китай) има връзка с идната втора американско-севернокорейска среща на върха - съгласно мен е много прочут факт, че в уреждането на казуса с Корейския полуостров, в това число що се отнася до построяването на връзки сред Пхенян и Вашингтон, ние непрекъснато се изявяваме като основна страна, интензивно съдействаща за нуклеарно разоръжаване на полуострова ", съобщи дипломатът.

По думите му, Пекин отделя огромно внимание на севернокорейско-американските контакти и поддържа развиването на съответния разговор сред Съединени американски щати и КНДР. Севернокорейското външно министерство ще осведоми в допълнение за детайлности към протичащата аудиенция на Ким Чен Ун в Китай, добави представителят.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е на посещаване в Китай от 7 до 10 януари по покана на китайския президент Си Цзинпин. Очаква се персонална среща сред двамата ръководители. Лидерът на КНДР е присъединил в състава на делегацията своя консултант Ким Йон-чхол, който води договарянията със Съединени американски щати, и външния си министър И Йон-хо. Визитата се прави преди предстоящата втора американско-севернокорейска среща на върха, която съгласно Пекин може да има позитивен резултат върху мира и стабилността на планетата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР