Китай се готви да изпрати трима астронавти, които да живеят

...
Китай се готви да изпрати трима астронавти, които да живеят
Коментари Харесай

Китай изпраща трима космонавти на дълга мисия

Китай се готви да изпрати трима астронавти, които да живеят на галактическата станция в продължение на шест месеца – нов стадий за стратегия, която напредна бързо през последните години.

Това ще бъде най-дългата галактическа задача с екипаж от Китай и ще сложи връх за най -много време, прекарано в космоса от китайски астронавти.

Очаква се галактическият транспортен съд Shenzhou-13 да бъде изстрелян в космоса с ракета Long March-2F рано в събота сутринта от центъра за изстрелване на спътници Jiuquan на ръба на пустинята Гоби в северозападен Китай.

Първият екипаж, обслужил 90-дневна задача на борда на главния модул Tianhe на галактическата станция, се завърна в средата на септември.

Новият екипаж има двама ветерани от галактическите пътувания. 55 -годишният водач Zhai Zhigang извърши първия китайски излет в космоса. 41-годишната Ван Япин и единствената жена в задачата, организира опити и управлява клас по просвета в действително време, до момента в който пътува на една от по-ранните пробни галактически станции в Китай. 41 -годишният Йе Гуанфу ще пътува в космоса за първи път.

Тримата по-късно разговаряха с кореспонденти през стъклена преграда в базата Jiuquan, като Джай сподели, че продължителността на задачата ще бъде предизвикателство, само че той беше уверен, че са подготвени да го посрещнат.

„ След съвсем две години образование (заедно), членовете на екипажа ни се познават добре и имат безмълвно схващане. Вярвам, че със силата и мъдростта на нашия екип (ние) несъмнено ще разгадаем всички компликации “, сподели Джай.

Руският космонавт Валери Поляков, който е живял на остарялата съветска галактическа станция Мир през 1994 и 1995 година, държи върха за най-дълъг престой в космоса от повече от 14 месеца.

Очаква се задачата да продължи работата на първичния екипаж, който извърши две галактически разходки, разпростра 10-метрова механична ръка и организира видео диалог с китайския водач Си Дзинпин.

Заместник -директорът на Китайската галактическа организация с пилотиран транспортен съд Лин Сицян съобщи, че ракетата е заредена и подготвена за полет. „ Всички системи, изпълняващи мисията„ Шенджоу-13 “, са минали изцяло изпитване. Екипажът на полета е в положително положение и подготовката ни за пускане е в ред „, сподели Лин на брифинг в четвъртък.

Планираните действия на екипажа включват до три разходки в космоса за инсталиране на съоръжение в подготовка за разширение на станцията, инспекция на изискванията на живот в модула и осъществяване на опити в галактическата медицина и други области, сподели Лин.

Китайската войска, която управлява галактическата стратегия, разгласява малко детайлности, само че споделя, че ще изпрати голям брой екипажи до станцията през идващите две години, с цел да я направи изцяло функционална.

Shenzhou-13 ще бъде петата задача, включваща пътувания без екипажи за превоз на доставки.

Когато бъде приключена с прибавянето на още два модула – наречени Mengtian и Wentian – станцията ще тежи към 66 тона и ще тежи към 450 тона, когато бъде изцяло приключена. Лин сподели, че двата спомагателни модула ще бъдат изпратени преди края на идната година по време на престоя на екипажа „ Шънджоу-14 “, който към момента няма да бъде назван.

Китай беше изключен от Международната галактическа станция значително заради възраженията на Съединени американски щати по отношение на тайната природа на китайската стратегия и околните връзки с военните.

Страната построи своя лични галактически станции при започване на 90 -те години и имаше два пробни модула, преди да направи непрекъснатата станция.

Китай си сътрудничи с галактически специалисти от страни като Франция, Швеция, Русия и Италия.

Лин сподели, че Китай уголемява сходно съдействие, като Йе Гуанфу е минал образование в Европейската галактическа организация през 2016 година, а европейските астронавти са взели участие в китайското образование за оцеляване в морето през 2017 година

„ Ние приветстваме астронавти от други страни, които влизат в нашата галактическа станция и реализират интернационално съдействие “, сподели Лин. „ Ние имаме вяра, че откакто станцията влезе във етапа на цялостна употреба и потребление, повече задгранични астронавти ще я посетят. “

Коментирайки времето си с ESA, Йе го назова незабравимо прекарване, което „ ме накара да осъзная, че проучването на голямото пространство и построяването на дом в космоса са споделена задача и блян за астронавтите “.

„ Очаквам с неспокойствие деня, когато интернационалните сътрудници могат да пътуват в космоса дружно (с нас), и ги поздравявам да посетят китайската галактическа станция “, сподели Йе.

Китай започва седем задачи с екипаж с общо 14 астронавти на борда от 2003 година, когато стана едвам третата страна след някогашния Съветски съюз и Съединените щати, която пусна сама човек в космоса. Двама китайски астронавти са летели два пъти.

Заедно със своите задачи с екипаж, Китай разшири работата си по проучването на Луната и Марс, в това число слагане на роувър в малко изследваната далечна страна на Луната и връщане на лунните скали на Земята за първи път от 70-те години на предишния век.

Китай тази година също кацна на Марс със своята галактическа сонда Tianwen-1, чийто съпътстващ роувър Zhurong изследва за налични доказателства за живот на Червената планета.

Други стратегии изискват събиране на почва от метеорит и връщане на спомагателни лунни проби. Китай също изрази блян да кацне с хора на Луната и вероятно да построи там научна база, макар че не е препоръчан график за сходен план. Съобщава се, че се създава и доста конфиденциален галактически аероплан.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР