Китай съобщи за най-голямото увеличение на смъртните случаи от коронавирус

...
Китай съобщи за най-голямото увеличение на смъртните случаи от коронавирус
Коментари Харесай

Държавите срещат проблеми с евакуацията след 29% скок на смъртните случаи от коронавирус за ден

Китай заяви за най-голямото нарастване на смъртните случаи от ковид за един ден, до момента в който в това време страните срещат проблеми при евакуацията на жителите си от Ухан - епицентърът на заразното заболяване, написа " Гардиън ".

Общият брой на умрелите през днешния ден доближи 170 души - от 132 души в сряда, което е нарастване с 29%. Броят на доказаните случаи в Китай набъбна до 7711 от 5974 ден по-рано. 162 смъртни случая - или 95% - са в провинция Хубей, където се намира Ухан. От новите случаи на умряли 37 са в провинция Хубей и един в югозападната провинция Съчуан.

Световната здравна организация (СЗО), която в началото омаловажи болестта, прикани всички държавни управления да бъдат нащрек. Днес организацията ще реши дали да разгласи изключително състояние.

Доктор Майкъл Райън от организацията удостовери, че няколко случая са се предали от човек на човек отвън Китай - в Япония, Германия, Канада и Виетнам, което буди огромно безпокойствие.

Съединени американски щати и Япония започнаха да изтеглят жителите си. Други страни възнамеряват да изпратят самолети до Ухан на фона на информация, че евакуацията е отлагана поради закъснение издаването на разрешителни от страна на китайските управляващи.

Самолет с 200 английски жители не съумя да излети по проект през днешния ден. От Министерството на външните работи на Англия оповестиха, че работят интензивно за образуване на полета до Острова.

Австралия към момента не е получила позволение от китайските управляващи да изтегля стотици жители. Нова Зеландия стартира обособена избавителна задача от съседа си.

Франция, Южна Корея и други страни също възнамеряват да изтеглят жителите си. Около 250 френски жители и други 100 европейци ще отлетят от Ухан с два френски самолета тази седмица.

Бизнесите започнаха да усещат въздействието на епидемията. Няколко самолетни компании, в това число British Airways, стопираха полетите си до Китай, до момента в който Toyota, Ikea, Foxconn, Starbucks, Tesla и McDonald`s са измежду огромните компании, които краткотрайно замразиха работа и затвориха обектите си в Китай. Китайската футболна асоциация анулира всички мачове.

Почти 200 американци, евакуирани от Ухан в сряда, са тествани три дни и са под наблюдаване във военна база в Южна Калифорния.

В Япония трима души от 206, върнати в страната, са инфектирани с ковид. Така в страната към този момент има общо 11 души с ковид. Втора група от 210 японски жители дойде в Токио в четвъртък сутринта. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР