Китай съобщи за 21 нови случая на коронавирус, като само

...
Китай съобщи за 21 нови случая на коронавирус, като само
Коментари Харесай

Само 21 нови случая на коронавируса в Китай, 20 от тях са на пристигащи от чужбина

Китай заяви за 21 нови случая на ковид, като единствено при един от тях заразяването е станало в страната. При останалите болестта е импортирана от хора, пристигнали от чужбина, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Единственият случай на локална болест е в град Ухан, първото огнище на вируса. След като през февруари всекидневно съобщаваше за повече 1000 новозаразени, предходната седмица Пекин разгласи, че " на процедура е спрял " вируса. Сега управляващите се притесняват от връщането му посредством задгранични гости.

По тази причина от през вчерашния ден всички идващи в Пекин от чужбина се слагат под наложителна 14-дневна карантина в особено предопределени за задачата хотели. Изключения се вършат за малолетни, бременни дами или хора, които живеят сами, на които се позволява да останат под домашна карантина.

Девет от останалите 20 случая са открити в Пекин, а три - в Шанхай. В Китай досега има 143 импортирани случая.

През миналото денонощие в континентален Китай са умряли 13 души, с което жертвите на вируса в страната стават общо 3226.Южна Корея заяви през днешния ден за 84 нови случая. Това е третият следващ ден, в който Сеул регистрира под 100 нови инфектирани. За съпоставяне на 29 февруари, когато беше пикът на болестта, управляващите оповестиха за 909 нови случая, отбелязва Ройтерс.

Според южнокорейските Центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията инфектираните са общо 8320. Смъртните случаи са се нараснали с два и в този момент са 81.

От болница са изписани 264 пациенти, които са се възстановили. С това оздравелите са общо 1401.

Заразените с ковид по света са към този момент над 175 500 в 145 страни, а смъртните случаи надвишават 7000.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР