Китай регистрира най-много заразени с коронавирус за последните три месеца

...
Китай регистрира най-много заразени с коронавирус за последните три месеца
Коментари Харесай

Нов рекорд на заразените с коронавирус в Китай

Китай записва най-вече инфектирани с ковид за последните три месеца и половина. За 28 юли са доказани 101 нови случая , оповестиха от Националната здравна комисия, представена от " Ройтерс ".
 Коронавирусът в Китай се върна до равнищата от април
Коронавирусът в Китай се върна до равнищата от април

Това е най-големият брой инфектирани за ден в Китай от април

Много от новите случаи са в Синдзян-уйгурския самостоятелен район, където са доказани 89 случая през вчерашния ден. Има един случай в Пекин, до момента в който три са импортирани от чужбина , съгласно комисията.

Китай също удостовери 27 нови случая при пациенти без признаци , което е дребен спад по отношение на 34 ден по-рано.

Общо в Китай има 84 060 доказани случая, а умрелите са 4634.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 16,3 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 650 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 16,6 млн. случая и повече от 659 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 9,7 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР