Китай разработва технологии за строителство на ядрени самолетоносачи, съобщава държавната

...
Китай разработва технологии за строителство на ядрени самолетоносачи, съобщава държавната
Коментари Харесай

Китай ще строи ядрен самолетоносач

Китай създава технологии за строителство на нуклеарни самолетоносачи, оповестява държавната медия Global Times, представена от „ Ройтерс “. Агенцията осведоми, че това е част от амбициозна стратегия за модернизиране на въоръжените сили на Китай.

През октомври 2017 година президентът Си Дзинпин даде обещание въоръжените сили на Китай да се трансфорат в международна класа до 2050 година Държавата към този момент влага в нови технологии за създаване на изтребители, самолетоносачи и ракети.

Китайската държавна корабостроителна корпорация, най-големият производител на плавателни съдове в страната, разкри упоритостта си със лист с механически разработки, които компанията се надява да реализира като част от модернизиране на оръжията на Военноморски сили на Китай до 2025 година

Впоследствие известието на корпорацията беше редактирано и от текста е отстранено споменаването на нуклеарни плавателни съдове, само че цялата информация остава налична в китайския интернет.

Global Times отбелязва, че Китай би трябвало да форсира производството на нуклеарни самолетоносачи, нуклеарни подводници и други.

Корпорацията построи първия китайски самолетоносач домашно произвеждане, който излезе от корабостроителницата през април 2017 година Очаква се да влезе на въоръжение през 2020 година Самолетоносачът е издигнат въз основата на първия самолетоносач на страната Liaoning с 60 хиляди тона водоизместимост, който преди да бъде преправен е бил транспортен съд от руската епоха. Liaoning е закупен от Украйна през 1998 година.

Според специалисти Китай се нуждае от минимум 6 самолетоносача - начинание, което може да отнеме десетилетия. Съединени американски щати сега имат 10 оперативни самолетоносача и възнамеряват да изградят още два.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР